RAR, la Salonul Auto București & Accesorii 2018

masina_rar-ssalon

În perioada 11-12 octombrie, Registrul Auto Român a participat la  Salonul Auto București & Accesorii 2018 care a avut loc la Romexpo București.

În cadrul Salonului, publicul a putut afla, de la inginerii RAR, mai multe despre autovehiculul expus, unul echipat cu cele mai performante sisteme folosite în testele de omologare.
Astfel, publicul a aflat despre sistemul de tip „roata a cincea” (achiziție date fără contact cu solul) destinat măsurării distanțelor de frânare, viteză și accelerație. Acest echipament este folosit la încercările de omologare frână, direcție, sistem de control al stabilității.
Totdată, pasionații au aflat informații și despre un „traductor de cursă a suspensiei” care măsoară în regim dinamic asieta vehiculului (distanța între caroserie și roată), dar și despre un volan dinamometric care măsoară efortul la comanda direcției și unghiul de rotire, echipament care se folosește la încercările de omologare a sistemului de direcție.
De asemenea, publicul a putut afla și despre un sistem de măsurare, utilizat în încercările de omologare pentru determinarea zgomotului exterior al autovehiculului.

***

Salonul Auto Bucuresti, ajuns la a 35-a ediţie, a găzduit peste 350 de modele auto, unele dintre ele premiere naționale. Amatorii de mașini electrice s-au putut bucura de câteva propuneri spectaculoase. La conferința de presă, de la deschiderea SAB, a fost prezent și Cristian Bucur, directorul tehnic al Registrului Auto Român, care a vorbit despre ultimele frământări din piața auto. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *