Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: “Am înţeles foarte bine mesajul pe care românii ni l-au transmis vizavi de lipsa unei infrastructuri mari în România”

autostrada a8

Joi, 9 mai 2019, în prezența ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, la sediul Prefecturii Iași, directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, și reprezentanții firmei Ingineria Especializada Obra Civil Industrial, din Spania, au semnat contractul ce vizează reactualizarea studiului de fezabilitate a unui segment din Autostrada A8.
Valoarea estimată a contractului a fost de 17,6 milioane de lei, iar procedura de atribuire nu a fost contestată.

„Iată că suntem aici, în faţa dumneavoastră, pe 9 mai, să semnăm contractul. Am devansat termenul pe care ni l-am asumat, care era pe 15 mai. (…) Am înţeles foarte bine mesajul pe care românii ni l-au transmis vizavi de lipsa unei infrastructuri mari în România, mai ales pe partea Moldovei, am înţeles că acolo unde avem de construit trebuie să accelerăm şi stau «călare» pe constructor să văd că finalizează lucrările. CNAIR se mişcă într-un ritm foarte alert, pentru că au înţeles şi funcţionarii de acolo că nu mai pot întârzia să evalueze la infinit aceste obiective (…). După semnarea contractului, voi avea o discuţie (…) să vedem cum putem scurta cât mai mult perioada de revizuire a acestui studiu de fezabilitate, cu amendamentul că pe partea noastră, noi ne facem treaba, dar ştiţi foarte bine că suntem condiţionaţi şi de acordul de mediu, care trebuie să parcurgă o procedură destul de vastă pentru a fi obţinut”, a declarat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Construcţia tronsoanelor Târgu Mureş – Târgu Neamţ şi Iaşi – Ungheni (Republica Moldova) se va realiza prin accesarea de fonduri europene, urmând ca tronsonul Târgu Neamţ – Iaşi să fie construit prin parteneriat public-privat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *