Recomandările CNADNR pentru șoferi

polei-gheata222

Ești șofer? Pleci la drum? CNADNR SA recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să utilizeze cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate, pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă.
În condițiile în care Administraţia Naţională de Meteorologie a prognozat Cod Galben de ceață și polei pentru județele Botoșani, Neamț, Bacău, Vrancea și Galați, pe drumurile naționale și europene, CNADNR acţionează preventiv împrăştiind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri naţionale pe care există riscul formării formării lunecuşului și poleiului.
“CNADNR atenţionează participanţii la traficul rutier asupra faptului că, din cauza ploilor abundente şi a temperaturilor scazute, poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante împrăştiate pe partea carosabilă a drumurilor naţionale, existând posibilitatea ca pe aceste sectoare să alterneze suprafeţe lunecoase cu suprafeţe umede”, se arată într-un comunicat al CNADNR.
De asemenea, împotriva depunerii poleiului pe suprafaţa părţii carosabile se acţionează pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi cu utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante (sare, nisip, CaCl2, alte produse chimice cu efecte de degivrare).
Totodată, CNADNR monitorizează modul în care îşi desfăşoară activitatea firmele angajate de CNADNR SA pentru întreţinerea pe timp de iarnă a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi.
”Participanţii la trafic sunt rugați să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360”, se mai arată în comunicatul CNADNR.
Informații despre starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi se mai pot obține și de pe www.cnadnr.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *