Record de pasageri la Aeroportul Iași

AIS_Post-Facebook_Antalya1


În luna iulie a acestui an Aeroportul Internațional Iași a înregistrat un nou record de pasageri, comparativ cu anii anteriori. Datele statistice ale lunii iulie arată o creștere semnificativă a numărului total de pasageri îmbarcați și debarcați la Iași față de luna iulie a anilor trecuți, luând în considerare faptul că deja vara 2014 a înregistrat recorduri în ceea ce privește pasagerii înregistrați de-a lungul timpului la Iași.
Astfel, în iulie 2015 s-a ajuns la 36.000 de pasageri, comparativ cu 30.600 în iulie 2014. În iulie 2013 s-au înregistrat 26.400 de pasageri, iar în iulie 2012 – 18.900.
„Cifrele acestea nu sunt întâmplătoare, ci rezultatul unui efort conjugat al Aeroportului Iași. La sfârșitul anului trecut am realizat o previzionare rezonabilă, de a încheia anul 2015 cu un număr de pasageri îmbarcați și debarcați de 300.000. Credem ca vom ajunge la 350.000 de pasageri anul acesta. Imaginați-vă că într-un perimetru destul de mic, totuși, au trecut și vor trece anul acesta mai mulți pasageri decât are Iașul locuitori, Institutul Național de Statistică furnizând o statistică de 321.606 locuitori în Iași, în 2014.  Nevoia de dezvoltare continuă a infrastructurii aeroportuare și a serviciilor conexe pentru pasageri devine mai pregnantă și ne obligă să încercăm să fim tot timpul cu un pas înaintea traficului de pasageri ce înregistrează așa o dinamică. Cifrele ne bucură, evident, dar responsabilitatea noastră în fața acestor evoluții este mult mai mare, acum”,‎ a declarat Marius Bodea, președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *