Reducerea birocrației la bordul navelor

Img IMO111
Pe 15 mai, în contextul celebrării a 70 de ani de existență ai Organizației Maritime Internaționale, s-a desfășurat la Londra, la sediul IMO, Forumul Zilei Maritime Mondiale.
Directorul General al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa, în calitatea sa de Ambasador Maritim IMO, a participat la întâlnire, pentru a dezbate și promova alături de reprezentanții altor state membre IMO, tema din acest an, „IMO 70: Patrimoniul nostru – Un shipping mai bun. Un viitor mai bun”.
IMO celebrează două aniversări majore, 70 de ani de când Convenția IMO a fost adoptată, respectiv 60 de ani de la intrarea acesteia în vigoare.
„Înființarea IMO și aderarea celor 174 de state, inclusiv România, la convenția IMO, a avut ca efect o evoluție semnificativă a industriei maritime în ultimii 70 de ani. A avut loc un proces de globalizare a standardelor de pregătire profesională, a normelor de siguranță, de protecție a mediului marin și un proces de ameliorare continuă a condițiilor de viață la bordul navelor”, a spus Ovidiu Sorin Cupșa, directorul general al CERONAV, Ambasador Maritim IMO.
În cadrul discuției cu secretarul general IMO, Kitack Lim, s-a abordat problematica identificării unor soluții pentru reducerea pe viitor a birocrației la bordul navelor. „Acest lucru ar permite ofițerilor să se concentreze asupra operării navelor și ar diminua riscurile de apariție a fenomenului de oboseală cronică. Siguranța echipajului și a navei este principalul deziderat al industriei navale”, a precizat Cupșa.
International Maritime Organisation (IMO) este organismul ONU de reglementare a transportului maritim la nivel global. IMO s-a înființat în 1948 și include 171 de state membre și 3 state cu statut de membru asociat. România este stat membru al IMO din 20 martie 1965.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *