Acasă » Pe categorie » Resurse Umane

Domenii cu deficit al forței de muncă: construcții, IT, agricultură și medicină

România se confruntă cu o criză acută a forței de muncă. Aproape toate domeniile sunt afectate, dar cel mai mult – sectorul construcțiilor. Efectele se simt deja, dar ele vor deveni și mai greu de ignorat începând de anul viitor, când mai multe mari proiecte de infrastructură vor intra în derulare. Iar atunci, nu va avea cine să le execute – este avertismentul clar al reprezentanților mediului de afaceri, care au participat la Forumul „Criza forței de muncă. Impactul asupra marilor proiecte de infrastructură”.

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, a încheiat prima etapă a proiectului dedicat pieței locurilor de muncă din localitățile aflate în vecinătatea parcurilor sale din vestul Bucureștiului.

Citește mai departe …

În cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European a fost adoptată Directiva cu privire la recunoașterea calificărilor profesionale în sectorul de transport pe ape interioare. Aceasta a primit 609 voturi pentru, 31 voturi contra și 44 de abțineri.

Citește mai departe …

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a anunțat că Radu Dinescu, secretar general UNTRR, a fost reales președinte al Consiliului de Transport Mărfuri (CTM) și vicepreședinte în cadrul Uniunii Internaționale a Transporturilor Rutiere (IRU), pentru mandatul 2018-2019. Alegerile au avut loc în data de 10 noiembrie 2017 la Adunarea Generală IRU.

Citește mai departe …

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, demarează un program de responsabilitate socială în cadrul căruia facilitează întâlniri între liceeni și reprezentanți ai pieței locurilor de muncă din parcurile deținute de companie în vestul capitalei. Elevi ai liceelor din localități ca Dragomirești, Bolintin, Ciorogârla vor vizita CTPark Bucharest și CTPark Bucharest West și vor afla direct de la reprezentanți ai companiilor chiriașe care este activitatea desfășurată de acestea și care sunt oportunitățile de muncă pe care le oferă.

Citește mai departe …

Tot mai puțini angajatori aleg să aplice teste eliminatorii în cadrul recrutărilor, arată compania de externalizare a proceselor de resurse umane Smartree, citată de Mediafax.
Una dintre excepţii o reprezintă multinaţionalele ȋn care există o politică de recrutare la nivel global. Ȋn ceea ce priveşte tipul de teste incluse ȋn procesul de selecţie, deşi unele firme le aleg pe cele de personalitate sau de logică, cele mai des ȋntȃlnite sunt cele de verificare a cunoştinţelor tehnice necesare desfăşurării activităţii, ȋn special atunci cȃnd vorbim despre poziţii de specialişti.

Citește mai departe …

Prevăzută de ceva timp și în majoritatea statelor europene, tele-munca (munca la distanță), adoptată ieri, 9 august, în ședința de guvern, aduce beneficii pentru angajați, dar și pentru angajatori (de exemplu, economie la utilități). Activitatea de tele-muncă (o transpunere a conceptului de “teleworking”, prevăzut în majoritatea statelor europene) va fi reglementată și în România.

Citește mai departe …

CHEP, furnizor de servicii de închiriere a paleților, a susținut workshop-uri de logistică și vânzări, în cadrul primei ediţii a Summer’s Cool, școală de vară organizată pentru tinerii care doresc să-și descopere și să-şi pună în practică talentul în diverse arii de business.

Citește mai departe …

Grupul Gefco, jucător global în logistica industrială și lider european în logistica automobilelor, o numește pe Sabine Spielrein în funcția de director de audit intern în cadrul grupului. Ea va raporta către Luc Nadal, președintele Consiliului de Administrație.

Citește mai departe …

Cushman & Wakefield Echinox își consolidează echipa de retail prin recrutarea Danei Radoveneanu, specialist cu o experiență de 6 ani pe piața de retail locală. Dana va fi responsabilă de închirierea de spații de retail în centrele comerciale din București și din țară, urmărind totodată dezvoltarea portofoliului de clienți ai C&W Echinox pe acest segment.
„Trecerea de la un retailer la consultanță imobiliară a fost un pas natural în evoluția carierei mele, care îmi va permite să am o perspectivă completă asupra pieței de retail”, a spus Dana Radoveneanu, senior consultant Retail Agency, Cushman & Wakefield Echinox.

Citește mai departe …