Ridicarea de autovehicule, o afacere banoasa – Vezi cat costa sa-ti recuperezi masina

Pe fondul lipsei locurilor de parcare, asfel de afaceri au devenit extrem de infloritoare. Cum se intampla acest lucru? Datele vorbesc de la sine.

De exemplu, la Timisoara doar o masina din 15 prinde un loc de parcare, avand in vedere ca sunt inmatriculate 180.000 de autovehicule si exista doar 12.000 de locuri de parcare. Cei care parcheaza in locuri nepermise se trezesc cu masina ridicata.

Pretul taxei de recuperare era de 550 de lei, insa firma care se ocupa cu asa ceva l-a marit recent la 573 de lei. Nu mai putin de 17 masini pe zi se ridica in orasul de pe Bega.

Marire de pret la taxa de recuperarea a masinilor s-a inregistrat si la Iasi, unde doar o masina din patru gaseste loc de parcare. Taxa s-a marit aici de la 230 la 430 de lei, iar cel pentru depozitare de la 80 la 120 de lei pe zi. Acelasi raport, de un loc de parcare la 4 masini, se inregistreaza si in Cluj-Napoca, unde exista aproximativ 150.000 de autovehicule inmatriculate, carora li se adauga cele ale studentilor si cele aflate in tranzit, si doar 37.269 de locuri de parcare.

La Brasov, cel care a parcat in loc nepermis trebuie sa scoata din buzunar 380 de lei. Aici datele nu sunt chiar asa de dramatice deoarece, cand turistii nu vin in vacanta, sunt doar doua masini pe un singur loc de parcare.

In Capitala, afacerea cu „ridicat masini” s-a extins in cinci sectoare si s-a inventat amenda pe kilogramul de masina ridicata. In Bucuresti exista 1.300.000 de masini si 250.000 de locuri de parcare, asta insemnand ca, pe un singur loc ar trebui sa parcheze 5,2 masini, potrivit Gandul.

In ceea ce priveste ridicarea masinilor, Bucurestiul se afla pe primul loc, aici fiind saltate intre 600 si 1.200 de masini pe saptamana. Taxa de recuperare este cuprinsa intre 500 si 850 de lei, in functie de sector.

Cele mai „periculoase” zone din Capitala sunt Calea Dorobanti, intersectia Stefan cel Mare cu Lizeanu, Mosilor, Sala Palatului, Iancului sau Militari.

Lider de piata in ridicatul masinilor este sectorul 6 al Capitalei, unde se taxeaza la kilogram autovehiculele ridicate. Recuperarea unei masini de 2,5 tone il costa pe proprietar 850 de lei, iar pentru masinile care cantaresc pana in 3,5 tone, taxa de recuperare a acestora este 1.500 de lei. Pentru masinile cu o greutate mai mare, taxa este de 5.100 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *