Acasă » Pe categorie » Rutier

Transfăgărăşan, risc de închidere

CNAIR a anunțat că pe Trănsfăgărăşan (DN7C), km 126+250, s-a constatat desprinderea de pe versant a unui bloc de stâncă de aproximativ 1.000 tone (4x3x30) mc. Stânca s-a oprit la marginea părţii carosabile şi nu a afectat căile de rulare.
La partea superioară a acestui bloc de stâncă se află încă două stânci de dimensiuni relativ mai reduse, care prin desprindere ar putea afecta partea carosabilă a drumului şi implicit siguranţa participanţilor la trafic.

În total, 44 de echipaje vor lua startul anul acesta, în perioada 16-17 iunie, pe probele speciale ale Raliului Moldovei Bacău. Cu un concept nou al traseului, Raliul Moldovei Bacău propune echipajelor sezonul acesta 17 probe speciale, care însumează 126,8 km, prima zi a competiției urmând să se desfășoare pe probele din jurul Moineștiului, iar cea de-a doua pe specialele din apropierea Bacăului.

Citește mai departe …

Renault deschide comenzile pentru noul ZOE, echipat cu bateria Z.E. ce oferă autonomie de 400km NEDC. Ca pionier al mobilității 100% electrice și leader în vânzări pe segmentul vehiculelor electrice în Europa, Renault avansează cu programul său inovator și strategia Z.E. (Zero Emisii). Marca lansează în România noul ZOE, cel mai vândut vehicul electric din Europa, dotat cu baterie Z.E. 40, care oferă o autonomie NEDC ̽ de 400 km (echivalentul unei distanțe reale de 300 km în mediu urban și limitrof). Aceasta încorporează o energie de 41 kWh, iar capacitatea sa de stocare este aproape dublă în comparație cu bateria standard 22kWh.

Citește mai departe …

Pe 20 și 21 mai, între orele 18.00 și 24.00, se închide circulaţia rutieră pe bd Republicii, între banca BCR și hotel Moldova ( km. 69+100 – 69+420), parte integrantă din DN 24, pe raza localităţii Bârlad, pentru desfăşurarea manifestărilor culturale dedicate „Zilelor Oraşului Bârlad”.

Citește mai departe …

Din 25 aprilie 2017, DKV Euro Service a devenit primul furnizor oficial de carduri de combustibil şi de servicii care decontează taxele de drum ale operatorilor de autostrăzi HAC şi ARZ. Acest lucru va permite clienților să evite cozile lungi și să-și reducă costurile.

Citește mai departe …

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat portalul www.erovinieta.ro, prin intermediul căruia se pot realiza următoarele operațiuni:
* achitarea tarifului de utilizare (rovinieta) și a tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre de la Fetești – Cernavodă (peaj) cu ajutorul cardului bancar;
* verificarea valabilității rovinietei;
* verificarea achitării peajului și a numărului de treceri efectuate prin secțiunea stației de taxare de la Fetești pe benzile marcate e-tarif;
* gestionarea unei flote de vehicule, ce permite achitarea/verificarea facilă a rovinietei și peajului.

Citește mai departe …

Salarii mărite la Dacia! „În ciuda faptului că inflația a fost negativă și că TVA-ul a scăzut, salariile operatorilor au crescut în 2015 și în 2016. Salariul mediu realizat de un operator la Dacia în 2016 a fost de aproximativ 5.000 RON brut, comparabil cu nivelul salariilor medii din țări precum Cehia, Ungaria, Turcia sau Slovacia”, se arată într-un comunicat al Dacia.

Citește mai departe …

Pe 7 Martie 2017, Dacia va prezenta la Salonul Auto de la Geneva versiunea Stepway a modelului MCV. În plus, la standul mărcii va fi expusă în premieră o nouă serie limitată disponibilă pe modelul Duster și pe întreaga familie Stepway.

Citește mai departe …

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că în rețeaua de transport în comun din Capitală va fi instalat internet gratuit. ”O veste bună pentru utilizatorii de internet. Cu votul dumneavoastră de azi și prin propunerea pe care o fac, RATB va iniția o procedură prin care în autobuze, tramvaie și troleibuze, se va instala internet wireless gratuit pentru toți călătorii”, a declarat primarul Capitalei.

Citește mai departe …

Dacia a înregistrat în 2016 un nou record comercial, volumul vânzărilor atingând 584.219 unități, cu 6% mai mult față de nivelul atins în 2015. Cu 38.861 vehicule comercializate (+ 5,2% față de nivelul înregistrat în 2015), Dacia și-a consolidat anul trecut poziția de lider pe piața din România, atribuindu-și o cotă de aproape 30% din vânzările de vehicule noi.

Citește mai departe …