Se pregătesc sancțiuni pentru drumari

narcis-neaga-480x300x

Narcis Neaga, directorul general al CNADNR SA, este nemulțumit de ritmul lucrărilor de pe DN 76, Deva-Oradea. Ieri, 1 iulie, șeful CNADNR a vizitat neanunțat șantierele și a constatat cât de puțin se muncește: pe primele două tronsoane, pe care lucrează firmele Selina și Porr, a întâlnit doar 8 muncitori, pe tronsonul gestionat de Viales – niciunul, iar pe cel de la Construct Mod a numărat 18 persoane, dar nu lucra nimeni. „L-am căutat pe inginerul reprezentant al DRDP Timișoara, nici urmă. L-am sunat pe directorul regional și i-am dat dispoziție ca de luni, împreună cu cei responsabili pentru lucrările de pe DN 76 să fie pe șantiere pentru supravegherea lucrărilor. La fel și cei de la Unitatea de Implementare de la sediul central”, a explicat Neaga.
El i-a convocat luni în ședință pe toți factorii responsabili de acest proiect. „I-am avertizat în nenumărate rânduri că lucrurile nu merg, acum urmează sancțiuni. Pe tronsonul gestionat de AZVI se lucrează, dar nu la capacitate maximă, iar pentru ultimul tronson, cel gestionat de SCT, căruia i s-a reziliat contractul, în următoarele zile se va relicita pentru continuarea lucrărilor la partea carosabilă. Săptămâna viitoare voi avea o ședință cu toți constructorii de pe DN 76, care vor fi avertizați că în cazul în care lucrurile nu intră pe un făgaș normal va urma rezilierea contractelor”, a adăugat șeful CNADNR.
Narcis Neaga a mai spus că, în ritmul actual, lucrările pe DN 76 nu vor fi finalizate nici în 2017! „Și atunci, dacă noi vom pierde bani europeni din cauza nefinalizării acestui proiect de către constructori, să-și piardă și ei dreptul de a mai lucra în România. Știu că toată lumea dă vina pe noi, cei de la CNADNR, dar este inadmisibil ca de acum o lună, când am vizitat șantierele și când constructorii s-au angajat să lucreze la capacitate maximă, acum să constat că am rămas la același stadiu. Ca și la Lotul 3 de pe Orăștie-Sibiu, și aici lansez un avertisment public constructorilor care nu-și respectă angajamentele”, a declarat Narcis Neaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *