Serbia și România, cooperare privind gospodărirea durabilă a apelor transfrontaliere

serbia_romania1

În perioada 6 – 9 martie 2018, s-a desfăşurat la București, cea de-a șasea rundă de negocieri a Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Serbia privind cooperarea în domeniul gospodăririi durabile a apelor transfrontaliere.
În prezent, colaborarea cu Republica Serbia în domeniul gospodăririi apelor de frontieră se desfășoară în baza Acordului privind problemele hidrotehnice de pe sistemele hidrotehnice și cursurile de apă de pe frontieră sau întretăiate de frontiera de stat, semnat la 7 aprilie 1955, la București.
Se dorește continuarea procesului de negociere a noului Acord între Guvernul României şi Guvernul Republicii Serbia în domeniul gospodăririi apelor de frontieră, în concordanță cu noile principii de colaborare în domeniul apelor bazate pe reglementările existente la nivelul Uniunii Europene și al legislației naționale a fiecărei părți.
Astfel, a fost finalizat proiectul de text al noului Acord ce va fi supus consultării interminsteriale, conform prevederilor legislației naționale. Ambele state vor continua procesul de negociere, în vederea semnării noului Acord, în conformitate cu legislațiile naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *