Situatia drumurilor nationale – VEZI DRUMURILE BLOCATE

Zapada a creat cele mai mari probleme in judetele Braila, Buzau, Calarasi dar si in Constanta. Din cauza viscolului, drumul national 22, intre Ramnicu Sarat si Braila este inchis de cateva ore.

Si pe DN 2A traficul rutier se desfasoara cu dificultate, intre Slobozia si Paltinis, la iesirea din Slobozia catre Urziceni, din cauza unui autotren incarcat cu fier vechi care s-a rasturnat din cauza zapezii, blocand o banda de circulatie. Se circula cu dificultate si pe drumul E85 din cauza zapezii unde vizibilitatea este foarte mica.

Ninsoare si viscol si in Baragan. Aseara, din cauza zapezii de pe carosabil, mai multe tamponari usoare s-au produs pe DN 22C si DN 39A. Si in aceasta dimineata sunt probleme in trafic. Un autotren s-a rasturnat in zona ecluzei de la Cernavoda. Tirul, care a derapat la intrarea in Cernavodp a dus la blocarea traficului. Aici coloana de masini depasea trei kilometri, ceea ce a ingreunat si interventia utilajelor de deszapezire.

Un alt tir derapat pe DN 22 C, la iesirea din localitatea Faclia a blocat circulatia aproape jumatate de ora. Camionul incarcat cu sticle de vin si bere s-a oprit intr-un copac de pe marginea drumului, iar soferul ranit a ajuns la spital. Din cauza vremii, porturile maritime au fost inchise.

 

Drumuri nationale cu circulatia intrerupta

1. DN 22 (Ramnicu Sarat-Braila) Se intrerupe circulatia tuturor vehiculelor, avand in vedere conditiile meteo nefavorabile. Barajul politiei va fi instituit in vederea curatarii drumului de zapada

 

Drumuri nationale cu circulatia ingreunata

1. DN 10 (Nehoiu – Gura Siriului) Scurgerile de ebulment care afecteaza zona au devenit periculoase.Ca o masura preventiva se va actiona cu 4 autoutilaje pana la stabilizarea situatiei.Zona a fost semnalizata, iluminata, circulatia fiind dirijata cu piloti de circulatie, cat si prin lucratori ai SDN Buzau.Circulatia se desfasoara pe un sens, alternativ, in pauzele de actionare.S-a promovat achizitie pentru expertiza tehnica.

2. DN 66 (Lainici-Petrosani) – In perioada 09.07.2009 – 01.07.2010, circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 20 tone se deviaza pe urmatoarele rute ocolitoare:

– DN 66 (Tg. Jiu – Filiasi) – DN 6 (Filiasi-Dr.Tr.Severin-Orsova-Caransebes) – DN 68 (C-sebes-Hateg) – DN 66 (Hateg-Petrosani);
– DN 67 (Tg.Jiu-Rm.Valcea) – DN 7 (Rm.Valcea-Brezoi-Sibiu-Simeria) – DN 66 (Simeria-Hateg-Petrosani);
– DN 67(Tg.Jiu-Dr.Tr.Severin) – DN 6 (Dr.Tr.Severin-Orsova-Caransebes) – DN 68 (Caransebes-Hateg) – DN 66 (Hateg-Petrosani).

3. DN 67D (Tg. Jiu – Baile Herculane) – Circulatia se desfasoara pe 1/2 cale . Lucrare in programul BEI II . Constructori S.C. Delta si S.C. Staicons . Estimare eliminare restrictie mai 2010 . Zona este semnalizata corespunzator .

4. DN 7 (Rm. Valcea – Sibiu) – Lucrari de consolidare versanti. Termen de finalizare 15 mai 2010. Constructor SACHSISCHE BAU GMBH. Zona este semnalizata corespunzator.

5. DN 7 (Zamfiresti) – In 07.01.2010 la km 138+250 stg.s-a produs o alunecare de teren pe o lungime L=30 m si o adancime h= 2 m, in urma careia a fost afectat acostamentul si parapetul metalic.Incepand cu aceasta data, circulatia se desfasoara alternativ pe 1/2 cale.Schema N.M. B 2.

6. DN 73C (Berevoiesti-Slanic) – Lucrarea este in executie; se circula pe un fir, termen de finalizare a lucrarii 31.03.2010. Restrictie tonaj 3,5 tone.

7. DN CB (Bucuresti ) – Se circula cu viteza redusa – 40 km/h, pe o latime de 3.50 m , banda marginala fiind ocupata de lucrari si semnalizarea rutiera aferenta acestora.Termen de finalizare 15.03.2010

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *