Soluții noi pentru pentru piața de intralogistică

KardexRemstar_PR_VerticalBufferModule_Pic2111111111111

Compania elveţiană Kardex Remstar, care are o filială și în Ungaria, apare pe piață cu noua generație de sisteme de depozitare. Aceasta este familia de produse denumită  Vertical Buffer Module. Primul ei membru este unitatea de stocare automatizată Kardex Remstar LR 35. Noul automat de depozitare al firmei furnizoare de soluţii intralogistice oferă performanțe deosebit de ridicate în comisionarea articolelor de mici dimensiuni. Kardex Remstar LR 35 răspunde perfect cerinţelor actuale pe care intralogistica le impune în materie de dinamism, ergonomie și eficiență energetică.
Prin dezvoltarea sistemului de depozitare LR 35 din familia de produse Vertical Buffer Module, firma Kardex Remstar a dat răspuns pozitiv acelei tendințe sesizabile în rândul companiilor, care au formulat pretenția privind extinderea gamei de produse, loturile de comenzi mai mici și disponibilitatea de 24 de ore.
Inovația acestui produs oferă depozitelor de mărime mică și mijlocie soluții de comisionare a articolelor mici din boxe, cutii de carton și platouri. Sistemul reprezintă o dezvoltare de ultimă oră a firmei Kardex Remstar şi cuprinde un sistem de rafturi, un coș cu manipulare automată, una sau mai multe stații de comisionare, precum și software-ul de logistică de producţie proprie. Kardex Remstar LR 35 este foarte util tuturor companiilor care operează cu comenzi individuale sau cu volum redus în domeniul ingineriei mecanice, în industria automobilelor, în industria chimică sau cea farmaceutică, precum și în cadrul prestărilor de servicii și al întreținerii. În comparație cu alte soluții de depozitare folosite pe scară largă, cum ar fi sistemul mini-load, sistemul LR 35 demonstrează calităţi excelente în ceea ce privește randamentul investiției (ROI în mai puțin de un an), performanța comisionării comenzilor, eficiența energetică, precum și folosirea spațiului.
Gyula Kónya, director de vânzări la Kardex Hungaria Kft. a declarat: „Suntem mândri de sistemul nostru elaborat recent, prin aplicarea căruia putem oferi clienţilor noştri o soluţie de intralogistică flexibilă şi rentabilă. Prin produsele noastre care satisfac cele mai înalte aşteptări şi răspund celor mai riguroase criterii, oferim clienţilor noștri un atu concurenţial. În Ungaria, firma Kardex Hungaria Kft. reprezintă nivelul de calitate ridicat, precizia şi fiabilitatea.”

Performanță mai ridicată datorită concepției inovatoare

KardexRemstar_PR_VerticalBufferModule_Pic122222222222

Sistemul de depozitare LR 35, cu unul sau mai multe segmente, poate prelucra până la 500 de poziții de comandă pe oră la fiecare stație de comisionare și poate fi echipat cu până la patru deschideri de operare sau stații de comisionare. Elementul central al fiecărei staţii de comisionare este masa rotativă, cu înclinaţie de 20 de grade, prin care, din punct de vedere ergonomic, se asigură efectuarea celei mai confortabile munci posibile. În timp ce operatorul comisionează o comandă, LR 35 pregătește boxa următoare și o plasează în containerul posterior al mesei rotative. La terminarea procesului de comisionare, masa se rotește cu 180°, permiţând accesul la boxa următoare. Disponibilitatea permanentă şi imediată a mărfurilor reduce la minim timpii de așteptare în cursul proceselor de comisionare.

Stocare flexibilă

În cadrul sistemului de depozitare Kardex Remstar LR 35, mărfurile pot fi depozitate în lăzi standard sau pe platouri ce pot fi deplasate cu ajutorul sistemelor AKL sau conveierelor, evitându-se astfel procesele de reambalare consumatoare de timp. Platourile, lăzile sau cutiile de carton de diferite înălțimi pot fi depozitate împreună, iar fiecare dintre acestea poate suporta încărcături până la 35 kg.

Eficiența energetică începe încă din faza proiectării

Fiecare element al sistemului Kardex Remstar LR 35, care începând de la temelii este o dezvoltare complet nouă, are o structură uşoară. În sistemul de rafturi cu un singur culoar, coșul mobil cu manipulare automată amplasează în cel mai scurt timp încărcăturile la locul potrivit. Toate versiunile LR 35 se bazează pe aceleași componente și pe o tehnologie identică. Reducerea numărului de componente și folosirea tehnologiei de ultimă oră garantează scalabilitatea automatului de depozitare, economisind totodată o cantitate semnificativă de energie. Kardex Remstar LR 35 consumă doar o treime din energia necesară unui sistem mini-load și din această cauză nu necesită sisteme complexe de recuperare a energiei. Tehnologia modernă de acționare, motoarele extrem de eficiente și convertizoarele de frecvență configurate în mod optim contribuie de asemenea la creşterea eficienţei energetice a sistemului. În plus față de beneficiile privind protecţia mediului, Kardex Remstar LR 35 este concomitent şi un maestru al integrării: el poate fi încorporat cu uşurinţă în procesele existente și se adaptează fără eforturi suplimentare atât la construcțiile de orice fel, cât și la conveierele deja instalate. Punctele de racordare pot fi montate pe partea din față, pe cea din spate sau pe părţile laterale ale instalaţiei.

Un nou software de comandă

În paralel cu dezvoltarea noii familii de produse, arhitectura software-ului sistemului de depozitare automat a fost şi ea reactualizată conform celor mai recente tehnologii. Noul hardware de înaltă performanță, ecranul tactil capacitiv, cu rezoluție mare, asigură o manipulare rapidă și ergonomică. Software-ul dedicat se bazează pe tehnologia web, prin urmare poate fi utilizat cu o gamă largă de echipamente hardware. Funcțiile noi și extinse aduc beneficii reale utilizatorilor, cum ar fi manipularea şi gestionarea boxelor, prioritizarea în depozitare şi în căutare, viteza reglabilă a manipulării fiecărei bnoxe și material, precum și autentificarea utilizatorului prin intermediul RFID.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *