Tarifele RCA nu vor creste cu mai mult de 5%

“Pentru 2011 nu cred ca se va inregistra o crestere mai mare de 5%. Anul acesta este un an de criza, iar societatile de asigurare au facut un efort sa nu-si majoreze tarifele”, a spus Angela Toncescu.  
 
De asemenea, presedintele CSA a adaugat ca societatile de asigurare nu trebuie sa „alerge” dupa cote de piata si sa-si stabileasca tarifele RCA din acest punct de vedere, ci trebuie sa ia in calcul toate elementele astfel incat atat clientii sa poata fi despagubiti, dar si societatile sa-si acopere riscurile.
“Daunele in 2010 au crescut cu aproximativ 20%, dar si rezervele asiguratorilor sunt considerabile si pot acoperi toate riscurile”, a spus presedintele CSA.

Angela Toncescu a mai declarat ca numarul de dosare platite in 2010 pana acum este de aproximativ 250.000, iar rezervele de daune ale asiguratorilor sunt de 1,03 miliarde de lei, in crestere cu circa trei procente fata de anul trecut.

Pana in prezent, 7 societati de asigurare au notificat CSA cu privire la tarifele de prima stabilite pentru 2011 aferente asigurarilor obligatorii RCA si criteriile proprii de corectie a acestora, acestea detinand peste 50% din piata asigurarilor RCA.
Cosmin Zaharia, redactor Strategic Insurance Broker.

capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *