Tendinţa pozitivă continuă şi în 2016

In primele trei luni ale anului, Grupul Kuehne + Nagel a continuat dezvoltarea pozitiva din ultimele doua trimestre ale anului 2015. In timp ce cifra de afaceri neta a scazut usor, profitul brut a crescut cu 6,4 % la 1.593 milioane CHF (franci elvetieni). Rezultatul operational (EBITDA) a crescut cu 11,2 % la 259 milioane CHF (franci elvetieni); incasarile din aceasta perioada au crescut cu 10,5 % pana la 169 milioane CHF (franci elvetieni) fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Transporturi maritime
In sectorul transporturilor maritime, Kuehne + Nagel a continuat trendul ascendent si si-a marit volumele transportate in numeroase relatii. Per total, Grupul a reusit sa isi extinda volumul de transport containere cu 6%, in timp ce piata internationala de transporturi maritime a crescut doar cu aproximativ 1 %. In acelasi timp, Kuehne + Nagel a reusit sa isi creasca rentabilitatea. Profitul brut per TEU a crescut cu 1,4 % iar marja EBIT la profitul brut (rata de conversie) a urcat de la 29,0 % anul trecut la 30,7 %. EBIT a crescut cu 13,8 %.

Transporturi aeriene
Pe piata globala a transporturilor aeriene nu s-au inregistrat stimuli semnificativi pozitivi de crestere; prin urmare, volumele au scazut spre finele trimestrului. In perioada anului trecut, volumele au crescut in plus datorită unei deplasari temporare a transporturilor de marfuri de la transportul maritim catre transportul aerian din cauza grevei lucratorilor portuari de pe coasta de vest a SUA. Grupul Kuehne + Nagel a contracarat evolutia nefavorabila a volumelor in America de Nord si America de Sud cu afaceri de export importante in Asia, Orientul Mijlociu si Africa, si astfel a reusit sa mentina cantitatea transportata stabilă la nivelul anului trecut. Rentabilitatea sustenabila in această unitate de profit este reflectata
in rata de conversie, care a crescut de la 30,8 % in primul trimestru al anului 2015 la 31,1 %. EBIT a urcat cu 7,4 %.
Transporturi rutiere
In primele trei luni ale anului 2016, cifra de afaceri neta a crescut cu 18,4 % in comparatie cu anul trecut, depasind astfel in mod semnificativ cresterea pietei. Pe de o parte, acest lucru se datoreaza bunei performante a Grupului American ReTrans Group, care a fost achizitionat in 2015, si pe de alta parte dezvoltarii puternice a activitatilor pe piata europeana de transporturi terestre. Cu toate acestea, ambitiile de dezvoltare pe cateva piete emergente nu au putut fi atinse in primul trimestru al anului 2016 din cauza situatiei economice. EBIT a ramas stabil la 4 milioane CHF (franci elvetieni)

Logistica contractuala
In primul trimestru al anului 2016, s-au implementat afaceri noi de importanta substantiala in Asia, Europa si mai ales in SUA. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, cifra de afaceri neta a crescut cu 6,4 %, evident peste media pietei. Datorita perfectionarilor operationale si stabilizarii logisticii in domeniul bauturilor in Marea Britanie, EBIT a urcat de la 24 milioane CHF (franci elvetieni) anul trecut la 33 de milioane CHF (franci elvetieni).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *