Ti-ai pierdut bagajele in aeroport? Le primesti la usa imediat cum sunt gasite

Astfel, in cazul in care un avion are delay la decolare, clientul va primi un SMS pe telefonul mobil in care va fi anuntat acest lucru. De asemenea, daca bagajul se pierde, serviviul Air France Connect permite primirea unui mesaj care sa anunte ca bagajul a fost pierdut.

De asemenea, daca bagajele unui client s-au pierdut, in momentul in care au fost gasite sunt aduse la domiciliul clientului in mod gratuit.

In 3 luni, s-au trimis 600.000 de SMS-uri si se estimeaza ca se vor trimite 3 milioane pana la finalul anului.

Anul trecut au fost inregistrati la bordul avioanelor peste 2,21 de miliarde de pasageri la nivel mondial. In aceasi perioada de timp au fost raportate 29,44 de milioane de bagaje intarziate, deteriorate sau furate, in crestere cu peste 6% fata de anul precedent.

Cu alte cuvinte: 12,07 probleme cu bagajele la mia de pasageri, ceea ce s-a tradus in costuri de 2,94 de miliarde de dolari pentru industria aeriana. Vestea buna este ca s-a inregistrat o usoara crestere a bagajelor recuperate. Din totalul de bagaje pierdute doar 0,43 la mia de pasageri nu au fost  recuperate. Tot in 2010, mai mult de 50% din bagajele raportate ca fiind pierdute au ajuns la proprietari in maximum 42 de ore.
 
Cresterea numarului de bagaje pierdute sau deteriorate a fost cauzata si de usoara revenire a industriei aviatice. In anul de debut al crizei, numarul plangerilor care vizau bagajele scazuse cu 20% fata de anul 2007, situatie care s-a pastrat si in 2009 cand s-au raportat cu 23% mai putine bagaje-problema. Cele mai mari probleme s-au inregistrat pe aeroporturile din Europa (aproape 50% din cazuri).

Potrivit statisticilor World Tracer, peste 51% din problemele cu bagaje au survenit din cauza zborurile de legatura, in timp ce 14% dintre bahajele raportate ca pierdute nu au fost incarcate la cala.

Rezultatul acestor probleme s-a putut vedea prin scaderea numarului de persoane care isi lasa bagajele la cala. capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *