Traficul rutier pe podul care leaga municipiul Sighetu Marmatiei de Ucraina, suspendat

Podul dintre cele doua localitati de frontiera din Romania si Ucraina asigura zilnic traficul a peste 1.200 de masini si a fost construit in anul 2001.

Primaria municipiului Sighetu Marmatiei a luat decizia de a suspenda temporar traficul rutier, lasandu-l deschis doar pe cel pietonal pentru a efectua lucrari de refacere a stratului de asfalt care acopera podul pe singura cale de circulatie.

„Este absolut obligatoriu sa efectuam unele lucrari pe infrastructura podului pentru ca au aparut gauri in asfaltul turnat. Nu putem sa lasam sa vina iarna, cu ploi si apoi cu inghet pentru ca s-ar deteriora inclusiv lemnul si am ajunge intr-o situatie neplacuta, mult mai grava decat cea de acum”, a declarat primarul municipiului Sighetu Marmatiei, Eugenia Godja.

Astfel, pe cele doua directii ale frontierei de stat – pietonal si rutier – dintre Romania si Ucraina se va circula doar pietonal, cale intrebuintata de cetatenii care practica micul trafic de granita.

Potrivit primarului Eugenia Godja, traficul rutier dintre cele doua state peste podul care traverseaza raul Tisa ar putea fi deschis in seara zilei de miercuri, daca lucrarile sunt terminate in timp util.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *