Vizita la Constanta a reprezentantilor porturilor dunarene din Ungaria

Potrivit ofiterului de presa al CNAPM, citat de Agerpres, Monica Velicu, vizita delegatiei maghiare survine in urma semnarii, in luna martie a.c., la Budapesta, a protocolului de colaborare intre CNAPM Constanta, Federatia Porturilor Dunarene din Ungaria si Federatia Transportatorilor Navali din Ungaria.

Protocolul prevede colaborarea partilor semnatare pentru cresterea fluxului de marfuri din Ungaria si Marea Neagra, in special a traficului naval containerizat si de linie. In document se stipuleaza ca cele trei institutii fac schimb permanent de informatii despre serviciile si facilitatile oferite de portul Constanta si porturile dunarene, investitiile realizate, traficul de marfuri maritim si fluvial bilateral, legislatie, reglementari nationale de transport fluvial, despre posibilitatile de ajustare a tarifelor in scopul cresterii competitivitatii transportului fluvial, fata de celelalte modalitati de transport.

Din delegatie fac parte reprezentanti ai conducerilor porturilor fluviale Centroport, Baja, Sygnus (Pakz), ISD Portolan (Dunaujvaros) si Csepel (Budapesta), precum si oameni de afaceri din domeniul cerealelor si produselor metalice.

In anul 2012, traficul total de marfuri cu Ungaria a inregistrat un salt considerabil ajungand la 3.160.863 tone, in crestere cu 86% fata de 2011, din care traficul fluvial a fost de 2.058.398 tone (+71%), iar traficul maritim a fost de 1.102.465 tone (+121%). Cele mai semnificative cresteri de marfuri au fost inregistrate la cereale, combustibili minerali solizi, minereuri de fier, deseuri de fier si otel. De la inceputul anului, traficul total de marfuri cu Ungaria a ajuns la 1,5 milioane tone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *