Zboară de la Iași la Oradea!

aeronava-blue-air111111

De pe 16 decembrie, ieșenii dar și locuitorii din întreaga regiune a Moldovei pot călători pe o nouă rută ce leagă zona Iașului de Vestul țării. Primul zbor a avut loc deja pe 16 decembrie 2016, din Iași spre Oradea, cursă operată de compania Blue Air și care figurează în program cu patru frecvențe pe săptămână: luni, miercuri, vineri și duminică. Aeronava va decola de la Aeroportul Iași la ora 12:30, iar aterizarea la Oradea este programata la ora 15:15. Pentru început, noua cursa internă va fi cu escală la București (Otopeni), dar nu va fi necesară debarcarea pasagerilor.

ORARUL DE ZBOR: luni, miercuri, vineri și duminică

Iași 12:30 –13:30 București

București 14:15 –15:15 Oradea

Oradea 15:45 – 16:45 București

București 17:30 – 18:30 Iași

Deschiderea noii rute interne devine posibilă la aproape trei luni de la inaugurarea altor două curse importante, spre aceeași zonă, respectiv Iași-Cluj și Iași-Timișoara, efectuate tot de compania Blue Air.
„Nu mai e o noutate faptul că mobilitatea pasagerilor este cheia dezvoltării locale, iar acest lucru se datorează ritmului accelerat în care Aeroportul Iași și-a crescut conectivitatea în ultimii ani. Pe de altă parte, pe plan intern, calea aeriană rămâne, deocamdată, singura variantă ce poate scoate Moldova din acest con de umbră. Iași-Oradea este, practic, a doua opțiune pe care Aeroportul Iași a avut-o în vedere pentru extinderea portofoliului de rute interne, conectarea între cele două regiuni fiind absolut necesară”, a declarat conducerea Aeroportului Internațional Iași.
„Observăm o creștere a numărului consumatorilor de turism intern, de aceea ne preocupă în mod deosebit conectarea regiunilor. Trebuie să recunoaștem că avionul oferă avantaje net superioare celorlalte mijloace de transport, în primul rând prin viteza de deplasare, dar și a prețului scăzut. Blue Air oferă acum nu mai puțin de 7 conexiuni interne, toate la prețuri începând de la 89,99 lei pe segment de zbor, tarif ce include transportul unui bagaj de cală de până la 32 de kg, bagajul de mână, un snack și băutura pe timpul zborului”, a declarat Tudor Constantinescu, Director Comercial Blue Air.
Călătoria cu mijloacele de transport terestre între Iași și Oradea durează peste 12 ore. Pe cale aeriană, timpul de deplasare se scurtează la mai puțin de 2h45, incluzand și timpul de escală la Bucuresti (cca 45 min în care pasagerii rămân la bordul aeronavei).
Numărul curselor interne de la Aeroportul Iași, cu Blue Air, a ajuns la patru: Cluj, Timișoara, Oradea și București, urmând ca din iunie 2017, aceeași companie să deservească și ruta directă Iași-Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *