33 milioane pasageri au utilizat transportul feroviar, in primul semestru

Cifra arata ca, in acest an, transportul de pasageri pe calea ferata va scadea, dupa ce anul trecut peste 70 milioane pasageri au utilizat trenul pentru a se deplasa in Romania sau in afara ei, prin intermediul CFR Calatori.

Din cele 33 milioane pasageri transportati pe calea ferta in primul semestru, 32,89 milioane au calatorit pe rutele interne ale diversilor operatori, cea mai mare cota avand-o CFR Calatori, operatorul national de stat, alti 164.000 de calatori folosind cursele feroviare internationale.

Si aici numarul este in scadere, mai ales ca anul trecut 433.000 de calatori au utilizat cursele feroviare externe ale CFR Calatori si este greu de crezut ca cifra aceasta va mai fi atinsa in acest an.

In ceea ce priveste marfa transportata pe calea ferata, pe primele sase luni au fost transportate 24,35 milioane tone, din care doar 2,98 milioane tone in trafic international, in timp ce pe parcursul intregului an 2009 au fost transportate 50,59 milioane tone marfa.

In prezent, pe piata de transport feroviar sunt inregistrati 29 de operatori privati de marfa si 8 operatori de transport de pasageri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *