Acţiune maraton de control trenuri

cfr1

Astăzi, 27 februarie, CFR Călători și Direcția de Poliție Transporturi din cadrul I.G.P.R. au desfăşurat o acţiune maraton de control în trenuri.
Din cei peste aproximativ 1.550 de pasageri care au călătorit în  cele cinci  trenuri verificate, 153 au plătit preț similar celui de la casa de bilete, iar altor 386 de călători le-au fost eliberate bilete la tarif de taxare în tren.
Au fost verificate următoarele trenuri:
R 8012 Fetești – București Obor;
R 8001 București Obor – Constanța;
R8014 Fetești – București Obor;
R 8011 Constanța – București Obor;
R 8002 Constanța – București Obor.

Oficialii CFR recomandă celor care călătoresc frecvent cu trenul sa-și cumpere abonament. În plus, pasagerii își pot cumpăra, la unele trenuri, bilete şi abonamente valabile pentru rangul de tren InterRegio, la tarife mai mici aferente rangului de tren Regio.
Pasagerii care urcă din punctele de oprire unde nu sunt case de bilete au obligaţia de a se prezenta imediat după urcarea în tren la personalul feroviar pentru a-şi cumpăra bilete, la un tarif similar celui de la casa de bilete.
Acţiunile de control se vor derula şi în perioada următoare, în toate trenurile de pasageri, la nivelul întregii rețele feroviare, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic. Acestea fac parte din demersul CFR Călători de a aduce schimbări în activitate și de a oferi pasagerilor un transport în condiţii decente.
Totodată, reprezentanții CFR recomandă tuturor pasagerilor care întâlnesc situații de călătorie frauduloasă să semnaleze acest lucru prin accesarea butonului „Raportează călătoria fără bilet”, disponibil pe www.cfrcalatori.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *