Astra Asigurari, prima in topul veniturilor din RCA; Allianz?tiriac conduce in topul asigurarilor CASCO

In topul RCA, pe pozitia secunda se situeaza Carpatica Asig si Euroins – cu cate 63 milioane euro, urmate de Omniasig – 60 milioane euro si Allianz?tiriac – 52 milioane euro.

Allianz conduce insa in topul veniturilor din prime brute subscrise pe CASCO, urmata de Omniasig – 103 milioane euro, Groupama – 90 milioane euro si Astra Asigurari – 60 milioane euro.

Primii doi jucatori de pe piata, Astra Asigurari si Allianz?tiriac, explica scaderea pietei asigurarilor CASCO, depasita pentru prima data de asigurarile RCA in 2010, prin scaderea pietei auto, in principal, si estimeaza continuarea declinului si in 2011.

„Scaderea pe CASCO este explicata de scaderea pietei auto in 2010, ca factor principal. Depinde de recuperarea economica, si sunt semne de speranta pentru a doua parte a acestui an pentru piata asigurarilor”, a spus Rangam Bir, director general Allianz?tiriac.

„Pentru 2011, piata va evolua ca in 2010, nu am sperante prea mari”, a adaugat Radu Mustatea, presedinte Astra Asigurari.

Pentru prima data, in 2010 primele subscrise RCA au depasit primele CASCO, cu 395 milioane euro comparativ cu 392 milioane euro. Explicatiile sunt date de obligativitatea RCA, scaderea pietei de leasing auto ca urmare a crizei si scaderea pietei de creditare.

Piata asigurarilor RCA a crescut cu circa 11% in 2010, in timp ce piata asigurarilor CASCO a scazut cu 25%. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *