Avion prabusit la Tuzla: 11 morti

In avion se aflau 14 persoane care participau la o misiune de antrenament a parasutistilor. Sapte dintre militarii decedati in accidentul aviatic apartineau Fortelor Navale si patru militari erau din Fortele Aeriene.

Una dintre victimele accidentului aviatic de la Tuzla este chiar comandantul Scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene de la Boboc „Aurel Vlaicu”, comandorul Nicolae Jianu.

Din primele informatii se pare ca ar fi vorba de o eroare umana, iar accidentul a avut loc pentru ca pilotul ar fi grabit decolarea, iar avionul s-a ridicat la un unghi prea mare, de 45 de grade.

Initial s-a crezut ca 10 persoane si-au pierdut viata, dar procurorii au descoperit inca o persoana decedata in avion.

Ministerul Apararii a confirmat ca 10 persoane au murit, iar alte trei au fost grav ranite in urma accidentului aviatic. Comunicatul MApN precizeaza ca la bord se aflau membri ai Fortelor Navale.

„Avionul AN-2, care apartinea Scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene din Boboc, executa o misiune de zbor pentru antrenamente de parasutare si s-a prabusit luni, in jurul orei 17.40, pe aerodromul Tuzla. In urma catastrofei aviatice, 10 militari si-au pierdut viata, iar alti 3 au fost raniti”, se arata in comunicatul MApN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *