Boc cere o noua licitatie la autostrada Comarnic – Brasov

El a mai afirmat, in sedinta de miercuri a Guvernului, ca proiecte in regim de parteneriat public-privat (PPP) pot fi initiate si in agricultura, sanatate, energie.

Ministerul Transporturilor a anuntat, in luna septembrie 2010, vrea sa scoata din nou la licitatie, in 2011, constructia tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, in regim de concesiune, dupa ce, in luna aprilie, in urma licitatiei, castigatorii au renuntat la proiect din lipsa de fonduri.

Consortiul Vinci (Franta) – Aktor (Grecia) a anuntat in luna aprilie ca a renuntat, prin denuntarea unilaterala, la contractul de constructie in concesiune, in valoare de 1,5 miliarde euro, a tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov.

Potrivit grupului Ellaktor, din care face parte compania de constructii Aktor, contractul a fost anulat deoarece statul roman nu a acceptat anumite clauze, situatie care a condus la imposibilitatea de a obtine finantare.

Tronsonul de autostrada avea ca termen de realizare anul 2014. Dupa finalizarea lucrarilor, statul roman ar fi platit in 26 de ani, in total 4,8 miliarde de euro. mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *