Centrul INFOTRAFIC atentioneaza cu privire la drumurile nationale cu probleme din cauza zapezii

Centrul INFOTRAFIC mai anunta ca, duminica, in jurul orei 12,15, circulatia s-a intrerupt pe DN21(E584) Braila – Baraganu, in zona localitatii brailene Valea Canepii, din cauza unui autotren cu fier vechi care a derapat. Tot in judetul Braila, un alt tir a blocat traficul pe DN2B Braila – Buzau, intre localitatile Ianca si Oprisenesti.

In cazul DN2C, devierea se face pe ruta DN2 Costesti – Urziceni, DN2A Urziceni- Slobozia, iar pentru DN22D devierea se face pe DN22 Garvan – Isaccea – Tulcea.

De asemenea, in cazul DN23B (drum national secundar), devierea se face pe DN23A Focsani – Ciorasti, in timp ce pentru DN22 Ramnicu Sarat – Braila, oprit intre localitatile Ramnicelu si Baile (judetul Buzau), Centrul Infotrafic informeaza ca pe raza judetului Braila exista doar restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, iar devierea se face pe ruta DN2 Ramnicu Sarat – Focsani, DN23 Focsani – Braila.

„Cel mai greu se circula pe drumurile din sud-estul teritoriului, din cauza viscolului care aduce permanent zapada pe partea carosabila, ingreunand interventia utilajelor de deszapezire. Pentru ca vremea se inrautateste, iar multe autotrenuri au derapat si au ingreunat traficul pe cateva drumuri, in judetele Buzau, Ialomita, Tulcea, Vrancea, Galati, Calarasi si Braila, dar si pe autostrazile A1 si A2, incepand cu ora 13,00, a fost luata masura restrictionarii circulatiei autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, pana la imbunatatirea conditiilor meteorologice. Masura este aplicata de politisti rutieri, sprijiniti de lucratori ai ARR si CNADNR”, se arata in comunicatul citat.

Politistii le recomanda conducatorilor auto sa evite deplasarile in zonele pentru care meteorologii au emis atentionare cod galben.

„In cazul in care calatoria nu poate fi amanata, inainte de a pleca la drum, ii sfatuim sa se informeze despre situatia traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, accesand pagina de internet a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, www.cnadnr.ro sau, pentru detalii, apeland numarul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarna). Totodata, atragem atentia asupra echiparii autovehiculelor pentru circulatia in conditii de iarna, mai ales cand se parcurg distante lungi (lanturi antiderapante, cauciucuri de iarna, lopata, nisip, carburant suficient, paturi, alimente, apa, telefon mobil, etc)”, se mai precizeaza in comunicat. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *