Centrul Logistic din Mioveni a exportat peste 2 milioane de masini

Activitatile Uzinelor Dacia si ale platformei logistice de la Mioveni au generat anul trecut 7,7% din exporturile Romaniei. Pe langa mașini finite, Uzina Vehicule produce și piese pentru alte uzine ale Grupului Renault care produc gama entry. Spre exemplu, Departamentul Presaj din cadrul Uzinei Vehicule este, pe de o parte, sursa pentru departamentul Caroserie al aceleiasi uzine, dar si pentru uzine ale Grupului Renault la nivel mondial (Rusia, Maroc, Columbia, Iran, Africa de Sud, Brazilia). 46% din productia de piese realizata de catre departamentul de Presaj este destinata exportului,se mai precizeaza in comunicat.

Activitatea logistica derulata pe platforma industriala Dacia prin Directia Logistica are o dimensiune extrem de importanta la nivelul Grupului Renault. 13 uzine ale Aliantei Renault-Nissan in lume sunt alimentate prin Directia Logistica Dacia cu piese de la 521 de furnizori, din care 89 din Romania si 432 din afara tarii. Din 2005 pana in prezent, au fost expediati pe cale rutiera, maritima sau feroviara, 7.586.931 m3 de piese, echivalentul a 3.405.247 masini. Cea mai indepartata destinatie este Argentina, unde piesele ajung pe cale maritima.

In plus de activitatea de expeditie a pieselor, Directia Logistica Dacia gestioneaza si expeditia masinilor finite, pe cale rutiera, feroviara sau maritima. Saptamanal ies pe portile Uzinelor Dacia 500 de camioane și 14-15 trenuri incarcate cu mașini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *