CFR Marfa, partener in cadrul proiectului de transport combinat Viking

Delegatia Caii Ferate Lituaniene a fost condusa de domnul Director General Stasys Dailydka si insotita de dl. Jonas Mazeika, Consilier la Ambasada Republicii Lituania la Bucuresti si a efectuat aceasta vizita in Romania la invitatia CFR Marfa. La intalnire au participat si reprezentanti ai Ministerului Transporturilor din Romania si ai CNCF “CFR” S.A.
Expertii celor doua companii au definit, in cadrul intalnirii, conditiile tehnice, operationale si comerciale care sa permita derularea acestui proiect si pe reteaua feroviara romana, iar la finalul intalnirii a fost incheiat un proces verbal cu termene ferme de indeplinit de catre CFR Marfa pana la finele lunii aprilie 2014, in vederea aderarii la proiectul Viking in luna mai 2014.
Trebuie mentionat ca pe parcursul acestui proiect, din zona Marii Baltice pana in zona Marii Negre, sunt deja membre companii de cale ferata, companii maritime, case de expeditii si administratii portuare din Lituania, Belarus, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria si Turcia, iar Romania este tara care trebuie sa completeze acest lant logistic.
CFR Marfa S.A. a semnat in data de 28 februarie  2013 un Memorandum de Intelegere cu Calea Ferata Lituaniana LG in vederea dezvoltarii colaborarii intre cele doua companii feroviare, inclusiv cooperarea prin intermediul proiectului de transport combinat Viking.
De asemenea, Ministerele Transporturilor din Romania si Lituania au semnat in data de 5 decembrie 2013 un Memorandum de Intelegere privind cooperarea in domeniul transporturilor, cu accent pe cooperarea in vederea dezvoltarii proiectului de transport combinat Viking.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *