Circulație în condiții de ceață

ceata1

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în numeroase judeţe din ţară traficul rutier se desfășoară în condiții de ceață, care variază ca şi densitate.
Pe A1 Bucureşti – Piteşti se semnalează ceaţă de la kilometrul 10 până la kilometrul 90, vizibilitatea fiind, în unele zone, sub 150 de metri.
În judeţul Cluj, pe DN1, la ieşire din Turda spre Dealul Feleacului, se circulă îngreunat din cauza ceţii dense care a redus vizibilitatea, pe alocuri, sub 50 de metri.
Pentru judeţele Constanţa, Tulcea, Cluj, Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti), Teleorman, Giurgiu, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău (inclusiv autostrăzile A1, A2 şi A3), Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Neamţ, Bacău, Vrancea, Sibiu, Mureş, Braşov, Covasna, Harghita, Dolj, Olt, Gorj şi Vâlcea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting cu cod galben referitoare la ceaţă, care determină reducerea vizibilităţii local, sub 200 de metri, şi izolat, sub 50 de metri.
Poliția recomandă conducătorilor auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare în funcţie de vizibilitate şi starea carosabilului, să evite depăşirile şi să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ şi pe cele de ceaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *