Clasament: KLM, cea mai sigură companie aeriană din Europa

klm33

KLM este cea mai sigură companie aeriană din Europa şi a cincea la nivel mondial în 2014, în timp ce Cathay Pacific Airways din Hong Kong ocupă locul întâi într-un clasament global privind siguranţa zborului, întocmit de centrul de evaluare german JACDEC.
În ceea ce priveşte operatorii din Europa, compania olandeză KLM este urmată de Lufthansa (Germania), care se plasează pe poziţia a 12-a la nivel mondial în 2014, în topul siguranţei zborului.
La nivel mondial, în spatele Cathay Pacific Airways se clasează companiile Emirates din Emiratele Arabe Unite, EVA Air din Taiwan şi Air Canada.
Regiunea Asia-Pacific a fost considerată cea mai puţin sigură, întrucât aproximativ jumătate dintre decese au survenit în urma unor accidente petrecute în această zonă. În schimb, cele mai sigure regiuni au fost America de Nord şi Eurasia.
Malaysia Airlines, implicată în două dintre cele mai grave accidente aeriene de anul trecut, a coborât de pe poziţia 34 ocupată în 2013 pe locul 57.
JACDEC analizează perfomanţa a 60 de companii aeriene mari la nivel internaţional şi întocmeşte clasamentul siguranţei pe baza unor date ca dimensiunea traficului, numărul de incidente şi pierderile totale suferite în ultimii 30 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *