Clujenii vor sa-si construiasca singuri o parte din Autostrada Transilvania

„Voi solicita conducerii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) si companiei americane Bechtel constituirea unui grup de lucru, impreuna cu CJ Cluj, in vederea analizarii posibilitatilor de continuare a lucrarilor pe tronsonul Gilau – Nadasel al Autostrazii Transilvania. As dori sa preluam in administrare acest tronson, in vederea finantarii, totale sau partiale, a executiei. O echipa de experti ai Consiliului Judetean cauta in acest moment solutii de finantare, una dintre variante fiind apelarea la un credit furnizor. Nu exclud, totodata, posibilitatea realizarii unui parteneriat public-privat”, arata Alin Tise.

Intrebat despre propunerea Consiliului Judetean Cluj de a prelua tronsonul de autostrada Gilau – Nadasel, premierul Emil Boc a raspuns ca nu cunoaste amanunte, dar ca orice colaborare este binevenita.

„Obiectivul Guvernului este ca acest tronson Gilau-Nadasel sa fie facut de Guvern, dar orice idee de parteneriat public-privat este binevenita”, a spus Boc, adaugand ca apreciaza colaborarea impecabila intre Guvern si autoritatile din Cluj.

Proiectul de constructie a Autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov-Bors, a inceput in 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat Bechtel. Lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta. Ca urmare a sistarii lucrarilor, termenul de finalizare a autostrazii, stabilit initial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Lucrarile la Autostrada Transilvania au fost intrerupte la inceputul anului 2011, dupa ce compania americana Bechtel, constructorul autostrazii, a initiat procedura de concediere colectiva a peste 700 de angajati. cotidianul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *