Cu rulota în vacanță, dar în siguranță pe drum!

rulota111

Bridgestone sfătuiește proprietarii de rulote să verifice anvelopele înainte de a pleca în vacanță. Specialiștii recomandă insistent că anvelopele rulotelor trebuie înlocuite după 10 ani, indiferent de aspectul observat cu ochiul liber, pentru că sunt expuse la condiții variate, ca efectul razelor solare și al lipsei de umiditate.
Directorul de dezvoltare al Bridgestone, Stuart Jackson, și director al TyreSafe, spune că șoferii ar trebui să se uite după orice semn de deteriorare a anvelopelor ca fisurarea flancului sau deformarea carcasei.
El susține că pneurile se pot aplatiza când rulota este mutată doar de câteva ori pe an, din cauza greutății vehiculului.
Totodată, experții subliniază că anvelopele rulotelor și remorcilor trebuie umflate corect. Esențial este și ca toate roțile să fie corect echilibrate, în funcție de sarcină. “Anvelopele care rulează sub nivelul de presiune recomandat pe perioade lungi de timp sunt predispuse să se deterioreze mai rapid, fapt ce poate duce la o dezumflare bruscă și rapidă și pierderea controlului. Resturile rămase pe carosabil după o pană pot fi periculoase pentru alți șoferi”, explică specialiștii companiei.
Având anvelopele corect umflate se asigură o rată de uzură uniformă care conduce la o viață mai lungă a cauciucurilor. Presiunea ar trebui verificată și ajustată înainte de orice călătorie, când anvelopele sunt reci – nu în timpul sau după deplasare, pentru că atunci va fi mai ridicată. Nu reduceți niciodată presiunea când roțile sunt calde, pentru că poate fi prea scăzută sau prea ridicată când se vor răci.
“După verificarea presiunii, asigurați-vă că supapele nu se golesc și capacul este fixat. Presiunea corectă pentru mașina dumneavoastră poate fi găsită în manualul utilizatorului și uneori pe ușa șoferului sau pe capacul rezervorului de combustibil”, adaugă specialiștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *