De la Iași, la Verona!

avion iasi_inaungurare

Un nou zbor spre Italia, de pe Aeroportul Iași: Ernest Airlines a deschis ruta directă Iași –Verona. Compania italiană Ernest Airlines a lansat cea de-a doua rută directă de pe Aeroportul Iași, Iași-Verona-Iași, care a devenit operabilă începând cu data de 23 iunie 2018.
Deschiderea rutei Iași-Verona a avut loc la doar două zile de la inaugurarea Iași-Cuneo. Zborurile spre noua destinație sunt programate de trei ori pe săptămână – lunea, miercurea și sâmbăta. Lansarea noii rute directe Iași-Verona a avut loc într-un cadru festiv, în sala de plecări a terminalului T3.
După discursuri, oficialii au tăiat tortul și panglica pentru a marca, în mod simbolic, inaugurarea noii rute. Pasagerii care și-au cumpărat bilete pentru Verona au primit materiale promoționale și au fost delectați, chiar înainte de îmbarcare, cu muzică, șampanie și tort.
Punctul culminant al serii a fost botezul aeronavei Ernest, cu tunuri de apă și lumini ce au creat o imagine spectaculoasă. „Prin deschiderea acestei noi rute, aducem mai aproape orașul nostru de Nordul Italiei, iar locuitorii din Moldova au astfel posibilitatea să își regăsească mai ușor familiile stabilite la Verona. În același timp, Verona este un oraș turistic foarte apreciat, însă este important ca și italienii să vină la Iași pentru că avem ce să le oferim. Ne bucurăm că am reușit să punem bazele unei colaborări cu o companie tânără, așa cum este Ernest Airlines, dar care promite mult și este foarte dinamică. Diversificarea portofoliului de rute și creșterea conectivității reprezintă unul din obiectivele aeroportului și înseamnă aportul nostru la dezvoltarea Moldovei, mai ales în anul centenar”, a precizat Cătălin Bulgariu, director general Aeroportul Internațional Iași.
“Aeroportul Internațional Iași se află pe lista companiilor aeriene, iar acest lucru este demonstrat de numărul din ce în ce mai mare de zboruri operate. Iași-Verona este a doua cursă spre Italia, pe care am inaugurat-o în această săptămână, și sunt sigur că vom dezvolta noul parteneriat dintre Ernest Airlines și aerogara ieșeană pentru a pune la dispoziția locuitorilor rute directe și spre alte destinații”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.
„Ne bucură faptul că am reușit să creăm conexiuni ce nu mai sunt asigurate de alți operatori de zbor pe Aeroportul Iași și sperăm ca aceste noi rute vor avea succes. Dorim ca Iașul să rămână un reper de dezvoltare pentru compania Ernest – avem în plan să deschidem cât mai multe zboruri, să creștem frecvența curselor și să atragem cât mai mulți pasageri din această zonă”, a spus Davide Strinna, Manager Ernest Airlines în România.
Cursele Ernest Airlines sunt operate cu o aeronava modernă tip Airbus A319, având o capacitate 141 de locuri. Tarifele pe segment de zbor pornesc de la 29 de euro, iar biletele pot fi achiziționate de pe site-ul companiei www.flyernest.com sau direct de la agențiile de turism partenere, inclusiv online.
Odată cu introducerea noilor zboruri spre Cuneo și Verona operate de Ernest Airlines, numărul rutelor internaționale de pe Aeroportul Iași a ajuns la 22, acestea fiind deservite de cinci companii aeriene.

FOTO: Pro Image

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *