De mâine, 1 februarie, studenții vor călători gratuit cu trenul

studenti-tren1111111

Studenții de la universitățile de stat, dar și de la cele private acreditate sau autorizate vor beneficia de gratuitate la transportul intern feroviar începând de pe 1 februarie.
„Este vorba de 464.273 de studenți. Sunt toți studenții beneficiari, nu există niciun fel de discriminare – dacă sunt la universități de stat sau universități private. Nu există niciun fel de discriminare legată de vârstă. (…) Singura condiție este ca instituția de învățământ superior să fie autorizată sau acreditată, deci să fie recunoscută de minister”, a explicat secretarul de stat pentru învățământ superior Gigel Paraschiv. Gratuitatea este valabilă pe tot anul calendaristic. Anul universitar începe la 1 octombrie și se încheie la 30 septembrie anul următor.
Guvernul a aprobat, la începutul acestei luni, o ordonanță de urgență care prevede că studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *