Deszapezire capitalei, o problema si de aceasta data

Echipaje speciale formate din cate trei-patru utilaje si o patrula a Politiei Rutiere vor actiona, incepand cu miezul noptii, pe principalele artere din cele sase sectoare ale Capitalei, conform planului realizat de Primaria Capitalei.

„Incepand cu orele 24.00 se vor inchide pe rand, cate o ora pe sens, pentru a le pregati pentru maine dimineata(n.red – luni). Atunci nu deranjam pe nimeni”, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Astfel, un echipaj format dintr-o baterie de trei-patru utilaje si un echipaj al politiei rutiere va incepe deszapezirea in sectorul 1 cu bulevardul Aviatorilor si va continua pe bulevardul Constantin Prezan, soseaua Kiseleff, bulevardele Lascar Catargiu si Magheru si Calea Victoriei.

In sectorul 2 un echipaj va incepe deszapezirea de la intersectia soselei Fundeni cu Colentina, urmand sa actioneze apoi pe Calea Mosilor si bulevardul Carol, pe segmente.

In sectorul 3 un alt echipaj va incepe actiunea de deszapezire de la Piata Universitatii, urmand sa fie inchise, pe rand, bulevardele I.C. Bratianu, Unirii, Decebal si Mihai Bravu.

Echipajul din sectorul 4 va actiona incepand cu ora 00.00, de la Piata Unirii – Aleea Mitropoliei, urmand ca apoi sa fie inchise succesiv bulevardele Dimitrie Cantemir, Tineretului, Calea Vacaresti, strada Nitu Vasile si soseaua Oltenitei.

Echipajul format din trei-patru utilaje pentru sectorul 5 va actiona de la miezul noptii incepand de la statia Petrom de pe strada 11 Iunie, apoi pe bulevardele Regina Maria, George Cosbuc, Calea Rahovei, soseaua Alexandriei, soseaua Antiaeriana, Calea 13 Septembrie si bulevardul Libertatii.

In sectorul 6 utilajele vor incepe deszapezirea din Piata Mihail Kogalniceanu si vor continua pe bulevardul Kogalniceanu, Splaiul Independentei, soseaua Cotroceni si bulevardul Iuliu Maniu.

 

Cele mai multe probleme cu deszapezirea sunt in sectorul 5

Per ansamblul Capitalei, masinile parcate in strada dau cele mai mari batai de cap drumarilor, care nu pot curata principalele artere cum trebuie din aceasta cauza.

In rest, in sectorul 1 Oprescu a gasit carosabil corespunzator, „in multe cazuri la negru”.

In sectorul doi, era „un strat mai gros de zapada, de trei centimetri, la orele 11, pe Matei Voievod, Polona, Fundeni, insa situatia a fost remediata la ora 13:00”.

In sectorul 3, utilajele de deszapezire erau prezente pe majoritatea arterelor, la fel ca si in sectorul 4.

Cele mai multe probleme sunt in sectorul cinci. Acolo sunt multe acumulari de zapada pe marile artere si se circula cu dificultate pe majoritate strazilor principale.

In sectorul 6, edilul sef nu a gasit nimic deosebit.

In ceea ce priveste avariile Radet, Oprescu a anuntat ca a fost remediata problema din Soseaua Oltenitei asa ca „acum toata lumea are apa calda”.

O problema a gasit insa la Electrica, Oprescu reprosand reprezentantului companiei ca „baietii astia isi bat joc de noi”. „V-as ruga frumos, nu plecati la treaba dvs pana nu rezolvam si treaba asta”, i-a spus Oprescu.

Cu Apanova nu sunt probleme, iar spitalele nu au raportat niciun caz de deces in ultimele 24 ore din cauza hipotermiei, insa a avut ambulante blocate in afara perimterului Capitalei.

In ceea ce priveste parcurile bucurestene, Oprescu i-a spus reprezentantului acestora: „Vedeti ca aveti niste subalterni care va pacalesc prin telefon”, pentru ca nu au deszapezit inca parcurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *