DHL a lansat un terminal nou în incinta Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timişoara

IMG_2115x

DHL, liderul pieţei internaţionale de curierat expres şi logistică, a inaugurat recent terminalul operațional situat în incinta Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara. Investiția vine ca urmare a creșterii volumelor din zona de vest a ţării şi pentru a răspunde mai bine exigenţelor clienţilor din această parte a țării.
Noul terminal este cel mai modern sediu operațional pe care DHL îl are în România și îl înlocuiește pe cel de la Arad. Are o suprafață de 2.000 mp și este dotat cu 16 porți de încărcare și descărcare și un sistem de sortare avansat, care permite preluarea coletelor de pe banda de sortare si urcarea acestora direct în mașinile curierilor. Aceasta înseamnă eficientizarea capacității de procesare și îmbunătățirea timpilor de preluare și livrare pentru clienți.
Noul sediu este echipat cu cel mai modern aparat de scanare X- RAY dual view și respectă cele mai înalte standarde de securitate. De asemenea, locația este în curs de acreditare TAPA, cel mai înalt nivel de securitate pentru operațiunile cargo.
Un avantaj major al relocării în Aeroportul Internațional din Timișoara este faptul că infrastructura acestuia este una modernă, care permite operarea avionului cargo dedicat și în condiții meteorologice mai puțin favorabile. De asemenea, în perspectiva creșterii volumelor cargo, vom putea opera aici o aeronavă mai mare, cu o capacitate de transport superioară.
Noul terminal operațional DHL permite ca procesul de sortare a mărfii să se facă imediat după sosirea acesteia în aeroport, iar accesul coletelor se face direct către pistă, acestea conducând de asemenea la îmbunătățirea timpilor de livrare și preluare pentru expedierile internaționale, ceea ce reprezintă un câștig semnificativ pentru partenerii DHL din această zonă a țării.
DHL confirmă astfel continuarea planului de investiţii început acum aproape 25 de ani pe piaţa din România, cu precădere a investiţiilor operaţionale demarate în anii trecuţi, ca parte a strategiei companiei de a deveni prima opţiune pentru clienţii săi atunci când aceştia îşi aleg partenerul pentru serviciile de curierat expres internaţional.
„Prin continuarea planului de investiţii DHL demonstrează încă o dată angajamentul său de a-şi dezvolta semnificativ operaţiunile pe piaţa din România. Mediul economic din județul Timiș și din zona de vest a țării este unul foarte promiţător. Vom continua să investim în România, ca parte esențială a strategiei noastre de dezvoltare”, a declarat Daniel Kearvell, Director General DHL Express România.
De asemenea, Directorul General al Aeroportului Internaţional Timişoara, Iulian Daniel Idolu, precizează: „Consider că existenţa unui centru logistic pe Aeroportul Timişoara al unei companii precum DHL, liderul pieţei internaţionale de curierat expres şi logistică, este extrem de importantă pentru aeroport. Aceasta va avea ca şi consecinţă directă o creştere semnificativă a atractivităţii economice a zonei de afaceri din jurul Timişoarei şi implicit, poziţionarea DHL la aeroportul Timişoara potenţează creşterea traficului de pasageri. Ca urmare a operării companiei DHL la aeroport estimăm, pentru anul 2016, că traficul de mărfuri va înregistra o creştere de aproximativ 20%, suplimentar faţă de creşterea de 26% înregistrată în 2015 faţă de 2014. Ne propunem un parteneriat pe termen lung cu DHL, bazat pe interes comercial reciproc, dar şi în interesul agenţilor economici din aria de captare a Aeroportului Timişoara”.
„Sunt onorat să particip la deschiderea oficială a noului centru logistic DHL Express în Timișoara. Timișoara este un oraș foarte important pe harta rețelei logistice europene a DHL, care deservește partea de vest a țării cu servicii de calitate, caracteristice unui lider de piață. Sunt nerăbdător să ne dezvoltăm operațiunile din acest oraș și împrejurimi și să oferim în continuare servicii de o calitate excelentă clienților noștri din această zonă, care are un potențial de creștere important pentru Europa”, a declarat Roy Hughes, DHL EVP Network Operations Europe.
Din seria investițiilor operaționale realizate de DHL în ultimii doi ani amintim: înnoirea flotei cu 100 de autovehicule utilitare mari cu rafturi interioare, care operează în toată ţara şi care au dublat capacitatea de transport pe teritoriul României, oferind o eficienţă si o siguranță mai mare a livrărilor; operarea unor aeronave cargo noi la Arad şi Cluj, pentru deservirea zonei centrale și de vest a ţării, inaugurarea anul trecut a terminalului cargo de la Cluj situat acum în incinta aeroportului, și recent extins anul acesta.
DHL are o experienţă de aproape 25 de ani pe piaţa din România, aproape 500 de angajaţi, operează cu 3 aeronave, deţine o flotă de peste 200 de maşini şi oferă o acoperire de 100% la nivel naţional, prin aproape 50 de locaţii aflate în cele mai importante oraşe de pe întreg teritoriul ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *