Din ianuarie, circulam pe o noua autostrada

Doua treimi din autostrada vestului au fost finalizate, iar autoritatile locale sustin ca acest lucru se datoreaza faptului ca se fac verificari periodice iar construcotul este tinut „din scurt”. Edilii spun ca daca ritmul de munca va continua la fel peste vara, autostrada, care face parte din coridorul IV pan european, va fi gata pana la finele anului.

„Daca, in urma cu doua luni, eram la 40% din graficul lucrarilor, acum suntem la 63%, ceea ce inseamna un progres de 20% in doua luni si ne da speranta ca la finele anului tronsonul va fi gata”, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, prefectul Mircea Bacala.

Din totalul de 32 km de autostrada, tronsonul timisean este de 17 km. Autostrada va lega Romania de Europa Occidentala, iar portiunea din vest a coridorului IV pan european va face legatura intre  Sibiu – Lugoj – Timisoara – Arad – Nadlac, spre Ungaria. Autostrada Timisoara-Arad costa aproximativ 200 milioane de euro, bani asigurati in cea mai mare parte de Banca Europeana de Investitii, cu o participare a Guvernului Romaniei in valoare de 70 de milioane de euro. capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *