Dunarea a depasit cota de atentie la statiile de la Calafat si Bechet

Potrivit Biroului de presa al Administratiei Bazinale a Apelor (ABA) „Jiu” Craiova, Dunarea a depasit cota de atentie la cele doua statii de la Calafat si Bechet.

La Calafat, debitul Dunarii a ajuns, joi dimineata, la 10.220 de metri cubi pe secunda, apa depasind cota de atentie cu 20 de centimetri, in timp ce la Bechet, debitul apei ajunsese la 9.950 de metri cubi pe secunda, cota de atentie fiind depasita cu 22 de centimetri.

Conform specialistilor de la ABA „Jiu” Craiova, tendinta nivelului apei si a debitului Dunarii la cele doua statii hidrometrice de la Calafat si Bechet, pentru care a fost emisa o atentionare de cod portocaliu, este in crestere.

Ca urmare a avertizarii cod portocaliu pentru sectorul de Dunare cuprins intre Calafat si Bechet, specialistii ABA monitorizeaza evolutia nivelurilor si debitelor fluviului si verifica starea tehnica a costructiilor hidrotehnice cu rol de aparare.

Hidrologii au avertizat, miercuri, asupra riscului de inundatii pe Dunare, in sectorul Calafat – Bechet aferent judetului Dolj pericolul fiind mai mare decat in restul zonelor, astfel ca acesta a primit codul portocaliu, iar celelalte zone din sectorul romanesc al fluviului cod galben.

Conform avertizarii hidrologice, codul portocaliu intra in vigoare pe Dunare in dimineata zilei de vineri, pe sectorul Calafat – Bechet.
Radu Vinteanu, corespondenti@mediafax.ro

gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *