Dunarea a depasit cu 72 de centimetri cota de inundatii, la Calarasi

La postul hidrometric Oltenita, de pe fluviul Dunarea, cota de inundatie de 630 cm este depasita cu 91 centimetri, iar debitul apei este de 14.050 mc/s, informeaza Sistemul de Gospodarire al Apelor.

Potrivit prognozei hidrologice, pentru urmatoarele 24 ore, pe Dunare pentru sectorul de aparare din judetul Calarasi se prevede o scadere a nivelurilor, respectiv debitelor, fluviul ajungand la cota de 687 centimetri (+67 CI), cu un debit de 14.519 mc/s.

Pana acum, in sectorul judetului Calarasi, din cauza cresterii cotelor apelor fluviului a fost afectata de inundatii o suprafata de 3.511,5 hectare din care 1.535 izlaz si 1.976,5 hectare de teren arabil, dar si 11.000 hectare de padure, riverane Dunarii. Au fost inundate 115 curti, nefiind inregistrate situatii deosebite pentru populatie sau locuinte.

Incintele indiguite Greaca – Arges – Chirnogi, Oltenita – Surlari – Dorobantu, si Borcea de sus cu sectoarele I si IV se mentin in faza a doua de aparare impotriva inundatiilor, iar incintele Boianu – Sticleanu, Calarasi – Raul, Unirea – Jegalia – Galdau si Borcea de sus cu sectoarele II si III in faza a treia.

Conform planurilor de aparare, se supravegheaza permanent digul in sectoarele aferente judetului Calarasi, in special in punctele critice din incintele indiguite, luandu-se masurile necesare acolo unde sunt constatate probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *