Greva generala la metrou pe 18 martie

Astfel, 4.600 de angajati ai Metrorex vor intra in greva generala incepand cu data de 18 martie, pe termen nelimitat, in intervalul orar 04.00-16.00, anunta NewsIn.

„Suntem pusi in fata faptului implinit. Ieri (n. red. – luni) Consiliul General intrunit in sedinta extraordinara a stabilit ca pe 18 martie va fi greva la metrou”, a declarat Radoi.

Radoi a mentionat ca se va declansa direct greva generala, fara alte faze.

„Nu am avut foarte multe variante pentru a stabili aceasta data. Pornind de la data de 18 noiembrie 2009 si pana pe 18 martie se implinesc patru luni in care guvernantii au au discutat cu sindicalistii”, a mai spus Radoi.

Sindicalistul a mai spus ca angajatii Metrorex au renuntat la prime si la al 13-lea salariu pentru a se ajunge la o varianta buna, insa nimeni nu i-a bagat in seama in aceste patru luni.

Curtea de Apel Bucuresti a decis pe 2 martie sa admita recursul facut de sindicalistii de la metrou impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti, prin care greva lor a fost declarata nelegala, si a respins actiunea Metrorex ca fiind neintemeiata. Decizia Curtii de Apel Bucuresti este irevocabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *