Harghita: Circulatie ingreunata de ninsoare

Pe DN 12 Baile Tusnad-Toplita, stratul de zapada de pe carosabil este cuprins intre unu si doi centimetri, iar pe restul sectoarelor de drum este cuprins intre unu si trei centimetri. Pe DN 13 A, care leaga Miercurea Ciuc de Odorheiu Secuiesc, in zona Homorod, un tir incarcat cu lemne si neechipat de iarna nu a mai putut urca panta si ingreuneaza traficul.

Seful Politiei Rutiere Harghita, comisarul sef Cezar Asandei, a precizat ca toata reteaua de drumuri nationale este patrulata de 12 echipaje de politie care vor fi suplimentate, daca va fi nevoie.

Politistii recomanda soferilor sa circule cu viteza redusa, sa aiba masinile echipate de iarna, sa respecte indicatiile patrulelor aflate in trafic si sa faciliteze interventia utilajelor de deszapezire.

Si la Miercurea Ciuc a nins vineri dimineata, aceasta fiind prima ninsoare a sezonului inregistrata in municipiul resedinta de judet.

Specialistii statiei meteo Miercurea Ciuc au precizat ca se vor mai semnala ninsori in cursul zilei de vineri, dar sambata ele se vor reduce. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *