Industrie Mică Prahova SA şi blogul Drumul în siguranţă lansează primul studiu privind comportamentul copiilor în trafic

pietoni

Copiii şi drumul, primul studiu privind comportamentul copiilor în trafic, a fost lansat de Industrie Mică Prahova SA şi blogul Drumul în siguranţă. Studiul abordează cele mai importante aspecte ale modului în care cei mici înţeleg traficul şi percepţia acestora privind realitatea înconjurătoare. Astfel, adulţii trebuie să ştie că atât copiii cât şi adolescenţii au o viziune diferită asupra vehiculelor în mişcare. Copiii nu sunt adulţi în miniatură, iar principala responsabilitate privind siguranţa lor în trafic o poartă părinţii.

„Sondajele şi evaluările recente plasează ţara noastră pe un nedorit loc întâi la nivel european în ceea ce priveşte decesele în accidente rutiere”, a declarat Ioan Matreș, directorul general al Industrie Mică Prahova SA. „Copiii sunt printre cei mai vulnerabili utilizatori ai drumului şi necesită o atenţie sporită din partea adulţilor. Pentru a putea preveni situaţiile dificile din trafic care îi implică pe cei mici este necesar să înţelegem comportamentul acestora şi modul în care acţionează sau reacţionează pe şosea”, a concluzionat acesta.

Pe lângă abordarea comportamentului celor mici, studiul propune modalităţi de protecţie a acestora în călătoriile cu automobilul, dar şi sugestii de reducere a evenimentelor rutiere prin îmbunătăţirea infrastructurii. Una dintre concluziile studiului este că, din păcate, mediul rutier este construit fără a lua în calcul această categorie vulnerabilă, ceea ce îi expune pe cei mici la un risc mai mare decât este necesar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *