Intrarea in Schengen este o necesitate pentru transportatorii rutieri romani

Potrivit UNTRR, dacă astazi am fi in Schengen ar dispărea focarele de mică coruptie. „Ar fi eliminate pretextele de supunere la control si amendare a transportatorilor romani. Amintim ca timpii de conducere si de odihna ai soferilor profesionisti sunt strict reglementati în Uniunea Europeană, iar depasirea acestor timpi de conducere de catre soferii profesionisti romani, din cauza timpilor de asteptare in coadă la trecerea frontierei, este sanctionata de ofiterii de control unguri – legal sau abuziv, cu pana la de 4 ori valoarea uneori”, se precizeaza intr-un comunicat al UNTTR.
Totodata, oficialii Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din România subliniaza ca ar fi  eliminate abuzurile din frontieră la cantarire – fiind cea mai bună masura de protectie a transportatorilor romani impotriva spagilor colectate in urma controalelor la cantar, taxe de drumuri.
„Ar fi eliminate abuzurile si timpii nejustificati de asteptare la control pasapoarte pentru autocare, oferind turistilor europeni un tratament civilizat”, mai precizează comunicatul UNTTR.
Transportatorii rutieri romani sustin liberalizarea, libertatea si concurenta reala. „Suntem cetăteni europeni si ne dorim sa intram in spatiul Schengen pentru ca avem acest drept ca cetateni europeni. Romania a făcut eforturi considerabile pentru pregatirea aderarii la spatiul Schengen – sustinute inclusiv din taxele si impozitele platite de transportatorii rutieri romani”, subliniază oficialii UNTTR.
În acest context, UNTTR face apel la autoritatile romane sa trateze cu seriozitate, diplomatie si deosebit interes intrarea Romaniei in Schengen: „Solicitam autoritatilor europene sa nu mai amane nejustificat intrarea României – stat membru al UE din 2007, in spaÈ›iul european Schengen de libera circulatie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *