Logistica uriasa pentru circ

Mirabela Stoica

Compania de curierat expres si logistic DHL a devenit partener logistic oficial al firmei de divertisment live Cirque du Soleil. Compania, prin echipa DHL Global Trade Fairs & Events, va sustine activitatile desfasurate pentru evenimentele din turneul Cirque du Soleil din intreaga lume.  Totodata, DHL va oferi suport logistic international pentru sediul central al Cirque du Soleil din Montreal, Canada.
Principalele solicitari ale Cirque du Soleil se refera la transportul materialelor necesare pentru spectacole intre locatiile turneelor, utilizand cai aeriane, maritime, rutiere si serviciile vamale. Un singur spectacol implica transportul a pana la 80 de containere. Practic, materialele fiecarui spectacol au nevoie de capacitatea a doua avioane 747. De la un spectacol la altul, sunt transportate 250.000 de obiecte. Intreaga desfasurare de forte a faimosului circ se intinde, in fiecare locatie unde au loc atractivele spectacole, pe 16.700 de metri patrati (suprafata necesara pentru

locuintele artistilor, cort si camioane).
DHL va asigura pentru compania candiana Cirque du Soleil si o serie de servicii standard pentru activitatile sale curente, precum transportul unor pachete mici, servicii speciale de depozitare sau distributie a materialelor publicitare.

150 de locatii, sase continente

Cirque du Soleil se declara a fi foarte incantata sa aiba DHL ca partener logistic. Finn Taylor, Senior Vice President, Touring Shows, a declarat: „Este un parteneriat deosebit pentru noi, intre doua companii renumite pentru excelenta in domeniile in care activeaza. Turneul mondial se desfasoara in peste 150 de locatii de pe 6 continente, de aceea partea logistica este vitala pentru noi si pentru succesul Cirque du Soleil”.
La randul sau, Ken Allen, CEO, DHL Express, a subliniat: „Ambele companii s-au dezvoltat din spirit antreprenorial si au devenit in timp branduri de renume international, prin angajamentul de a cuceri noi frontiere si a satisface cat mai bine cerintele publicului. Suntem nerabdatori sa contribuim activ la performanta Cirque du Soleil prin operatiunile pe care le vom efectua in spatele scenei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *