Metrou spre Otopeni, construit pe banii japonezilor

Costurile se ridica la peste un miliard de euro si lucrarile vor dura cel putin 5 ani. Din acesti banii, 300 de milioane i-am imprumutat de la Banca Guvernului japonez, imprumutul fiind ratificat prin lege, potrivit Realitatea.net.

Dupa finalizarea licitatiei si desemnarea unui castigator pentru constructia liniei de metrou lucrarile pentru linia care duce la Aeroportul Otopeni vor putea incepe.

„Sfarsitul anului 2011 este un timp rezonabil daca ne vom grabi si daca lucrurile vor merge asa cum dorim. Cred ca termenul estimat de 7-8 ani de zile sa fie scurtat undeva la 5-6 ani”, a explicat directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste.

Linia ar fi foarte folositoare pentru cei care vor sa ajunga din Capitala la Aeroportul Henri Coanda si invers. Deocamdata spre aeroportul Otopeni nu exista decat o linie expres de autobuz, un tren CFR sau taxiul.

Traseul final nu a fost inca stabilit, dar o prima varianta ar include statia de pornire Gara de Nord, catre 1 Mai, Piata Presei, Baneasa si Aeroportul Otopeni. O a doua varianta ar consta in construirea metroului dinspre Piata Victoriei, Piata Presei Libere, Baneasa si Otopeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *