Ministerul Transporturilor va contracta un imprumut pentru a continua Autostrada Transilvania

„Datoriile de anul trecut catre compania americana vor fi platite de la buget, insa pentru achitarea lucrarilor ce urmeaza a fi efectuate anul acesta se va contracta un imprumut cu garantie de stat”, a explicat Constantin Dascalu.

In plus, reprezentantii Ministerului Transporturilor au spus ca nu a fost stabilita inca valoarea lucrarilor pe care Bechtel le va efectua in 2010, aceasta urmand sa fie anuntata dupa prezentarea graficului lucrarilor pentru acest an. Directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, Dorina Torin, a spus joi ca CNADNR asteapta ca Bechtel sa gaseasca o solutie de finantare pentru continuarea lucrarilor la autostrada Transilvania, precizand ca deocamdata anul acesta nu sunt bani in acest sens.

Suma minima necesara pentru continuarea lucrarilor ar fi de doua miliarde de lei, dar in acest moment exista resurse financiare doar pentru plata datoriilor de anul trecut catre compania Bechtel. O solutie pentru continuarea lucrarilor ar reprezenta-o parteneriatul public-privat care ar duce implicit la modificarea contractului.

Datoriile statului catre compania Bechtel, constructorul Autostrazii Brasov-Bors, ar putea duce la concedierea tuturor celor aproape 2.000 de angajati. Potrivit Cartel Alfa, sindicatul afiliat „Transilvania” de la Bechtel a primit deja o notificare din partea conducerii companiei privind inceperea procedurilor de concediere colectiva. Masura are la baza datoriile de aproape 160 de milioane de euro pe care Compania Nationala de Drumuri trebuie sa le achite constructorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *