Ministrul Anca Boagiu a verificat stadiul lucrarilor la Autostrada A2

Potrivit Ancai Boagiu, pana in septembrie vor fi finalizate si alte portiuni, „”o cale a tronsonului de la Medgidia la Constanta si sectiunea intre intersectia de la Valea Dacilor si DN3″”, urmand ca in 2012, pe ruta Bucuresti – Constanta sa se circule pe intreaga autostrada finalizata, cu exceptia tronsonului Cernavoda-Medgidia pe care se va circula pe o singura banda. Referitor la aceasta portiune, ministrul Transporturilor a spus ca este „”abandonata din cauza constructorului care vrea sa faca autostrazi la preturi triple””, mentionand ca autostrada A2 va fi finalizata integral in anul 2013.

Anca Boagiu a declarat ca vineri a semnat ordinul prin care taxa de pod de la Giurgeni – Vadul Oii si cea de la Fetesti – Cernavoda se reduce de la 11 lei la 5 lei, iar noua taxa va intra in vigoare dupa publicarea actului normativ in Monitorul Oficial. Totodata, incepand cu iulie, trenurile vor parcurge ruta Bucuresti-Constanta in doua ore si jumatate. „”Si aici suntem in grafic, deci pot sa spun ca incepand cu mijlocul acestei luni vom face cu inca o jumatate de ora mai putin pana la Constanta””, a afirmat Anca Boagiu.

Conform acesteia, in paralel cu constructiile la calea ferata se reabiliteaza si podul rutier de la ecluza de la Cernavoda si, in urma verificarilor pe care le-a facut a reiesit ca lucrarile la acest pod sunt in avans.

Cu privire la lucrarile de constructie finalizate inainte de termen, ministrul Transporturilor a declarat ca intentioneaza sa gaseasca o varianta pentru recompensarea constructorilor respectivi, astfel incat „asa cum exista penalitati, sa existe si o forma de recompensare”. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *