MTI plateste 120 mil. lei exproprieri pentru centurile Alexandria si Sacuieni si DN 1H Zalau-Alesd

Cea mai mare parte a sumei, de 63 milioane de lei, va fi directionata catre exproprierile necesare constructiei centurii Alexandria, in lungime de 13,3 kilometri, corespunzatoare unei suprafete de 361.000 metri patrati.

Proiectul are o valoare de aproximativ 210 milioane de lei, iar contractul vizeaza si asistenta tehnica si juridica, precum si achizitiile din cadrul proiectului.

Pentru modernizarea DN 1H Zalau-Alesd, (judetele Salaj, respectiv Bihor) valoarea exproprierilor este de 50,15 milioane de lei aferenta unei suprafete totale de 210.650 metri patrati.

CNADNR a semnat in februarie un contract de finantare europeana de 488,071 milioane de lei in vederea modernizarii drumului, din care 287,8 milioane lei reprezinta finantare nerambursabila de la Comisia Europeana.

Totodata, pentru constructia centurii Sacuieni, judetul Bihor, in lungime de 7,6 kilometri, MTI va plati despagubiri de 5,84 milioane de lei, aferente unei suprafete totale de 161.400 metri patrati.

Constructia are un cost estimativ de 44,4 milioane lei si o perioada de implementare de 48 de luni (din care 24 luni perioada de garantie).

Procedurile pentru exproprieri sunt incluse in trei proiecte de hotarari de guvern, elaborate de MTI. mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *