Acasă » Pe categorie » Opinii

E necesara accelerarea ritmului de crestere a PIB

Daca se doreste ca Romania sa devina o tara membra a Uniunii Europene integrata nu numai politic, ci si economic, in perioada 2014-2020, Romania este obligata sa accelereze ritmul de crestere a PIB, peste nivelul mediu ce se va realiza in Uniunea Europeana.

O ramura deosebit de importanta a economiei romanesti este si va ramane agricultura, intrucat Romania dispune de suprafata arabila, pomicultura, viticultura si pasuni printre cele mai importante din Uniunea Europeana, dar si pentru faptul ca suntem apropiati de pietele mari consumatoare de produse alimentare. Cu parere de rau constatam ca importurile de produse alimentare sunt inca mai mari decat exporturile.

Citește mai departe …

La implinirea a 100 de ani de la unirea tuturor provinciilor romanesti, cetatenii romani spera ca Romania sa devina un stat cu dezvoltare medie al Uniunii Europene.

Citește mai departe …

Dezechilibrele economiei romanesti create de slaba competitivitate si apoi adancite de criza economica mondiala din 2007-2008 au avut ca efect o recesiune foarte severa, care a afectat si nivelul de trai al populatiei.

Citește mai departe …

Criza economica mondiala din perioada 2007-2008 a avut efecte negative in toate tarile lumii, cu mentiunea ca cele mai afectate au fost tarile cu datorii externe mari si cu ponderi ridicate ale deficitului bugetar in PIB.

Citește mai departe …