Pasarele pietonale la Săftica, Corbeanca și Tâncăbești

pasarela-pietonala-22

 

CNADNR SA a inițiat proiectul „Pasarele pietonale pe DN 1 km 19+810 în localitatea Corbeanca, în localitatea Săftica la km 22+275 și la km 28+700 în localitatea Tâncăbești”. Motivele care au stat la baza inițierii acestui proiectul sunt traficul intens care se desfășoară pe DN 1 și necesitatea realizării unor pasarele pietonale noi care să ofere o siguranță riveranilor din zonă.
De altfel, duminică, 13 martie, zeci de persoane au protestat pe Drumul Național 1, pentru reconstruirea pasarelei pietonale de la Tâncăbești, care a fost distrusă într-un accident rutier, în urmă cu opt ani. Din cauza lipsei pasarelei, oamenii își pun viața în pericol, traversând printre maşini, deși șoseaua este foarte circulată. Pentru a atrage atenția autorităților, locuitorii din Snagov şi Periş au traversat, în șir indian, trecerea de pietoni amenajată în locul pasarelei pietonale.
Pentru proiectul „Pasarele pietonale pe DN 1 km 19+810 în localitatea Corbeanca, în localitatea Săftica la km 22+275 și la km 28+700 în localitatea Tâncăbești”, a fost pregătită deja documentația necesară demarării achiziției publice de servicii de proiectare în faza de studiu de fezabilitate. În funcție de valoarea estimată a execuției, vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici, urmând ca la rectificarea bugetară din acest an să fie alocate fondurile necesare demarării procedurii de achiziție în vederea execuției lucrărilor. Se estimează că lucrările de execuție să fie finalizate până la sfârșitul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *