Peste 40 de nave de croaziera in Portul Constanta

Maria Mihulescu

Peste 40 de nave de croaziera cu turisti americani si germani, programate sa ajunga in acest an la Odesa, vor evita portul din Ucraina din cauza situatiei tensionate din zona si il vor inlocui cu Portul Constanta. Nava Artania, cu peste 1.051 de pasageri americani, a stationat in Constanta inainte de Paste.
„Aceasta nava era programata sa ajunga la Odesa, dar din cauza situatiei tensionate din zona, armatorii si echipajul au decis sa reruteze nava si sa inlocuiasca Odesa cu Constanta“, a declarat Gheorghe Marginean, proprietarul agentiei Karpaten Turism, citat de „Ziarul Financiar”.

40.000 de turisti castigati

In aceasta situatie mai sunt inca alte peste 40 de nave cu pasageri americani sau germani. Acestea aveau programate croaziere in Europa si unul dintre porturile in care ar fi trebuit sa stationeze era Odesa, dar din cauza conflictelor din zona destinatia a fost inlocuita cu Portul Constanta.
„Odesa a fost scoasa deja din programul de croaziere a peste 40 de nave cu turisti americani sau germani, care au anuntat ca vor acosta in cel mai apropiat port maritim, adica la Constanta. Dintre acestea, Karpaten se va ocupa de serviciile la sol a 37 de nave, in timpul in care acestea vor stationa la Constanta. Tinand cont ca navele au in medie 1.000 de pasageri, Romania castiga 40.000 de turisti in acest context politic nefericit”, a explicat Gheorghe Marginean.
Turistii straini au de ales, pe parcursul zilei in care nava acosteaza la Constanta, intre o excursie la Bucuresti, una in Delta, o excursie la Histria sau un tur al orasului Constanta, cu degustare de vin la Murfatlar.
Proprietarul agentiei Karpaten Turism Marginean estimeaza serviciile la sol pe teritoriul Romaniei la aproximativ 100 de euro de pasager, ceea ce inseamna ca cei peste 40.000 de turisti care vor ajunge la Constanta, in loc de Odesa, vor cheltui in Romania mai mult de patru milioane de euro.
In afara navelor de croaziera care vor acosta pe teritoriu romanesc din cauza situatiei politice din Ucraina, Constanta face parte din traseul obisnuit al altor peste 70 de vapoare. La finele lunii martie, la terminalul de pasageri al Portului Constanta erau anuntate 74 de escale.
In 2013, la terminalul de croaziere al Portului Constanta au sosit 69 de nave de pasageri, cu 54.616 turisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *