Peste sapte milioane de pasageri au inregistrat anul trecut aeroporturile Henri Coanda si Baneasa

„In 2010, traficul de pasageri pe Aeroportul International Henri Coanda a crescut cu aproape 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atingand valoarea de 4.917.952 de pasageri”, potrivit directorul general al Companiei, Tudor Jidav.

Raportat la acelasi interval, numarul de miscari aeronave comerciale a crescut cu aproximativ 6%, la 76.966 aterizari si decolari efectuate pe cele doua piste ale acestui aeroport.

In anul 2010, 41% din numarul total de pasageri care s-au imbarcat pe Aeroportul International Henri Coanda au avut ca destinatii statele membre Schengen.

„Si la nivelul Aeroportului International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu s-a inregistrat in 2010 o evolutie pozitiva fata de 2009, cu o crestere de 7,5% a traficului de pasageri (2.118.150 pasageri). De asemenea, numarul de miscari aeronave comerciale a crescut cu 10,7% (29.719 aterizari si decolari)”, conform datelor Companiei.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a fost infiintata  prin fuziunea societatilor care gestionau cele doua aeroporturi bucurestene, respectiv C.N. Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti S.A. si S.N. Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu S.A. CNAB si-a inceput activitatea la data de 11 februarie 2010 si asigura managementul si coordonarea operationala a celor doua aeroporturi si coordoneaza proiectele de dezvoltare si modernizare ale acestora. capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *